moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2015. november 9.

Világkupa TORONTO: Liu Shaolin 2., Knoch Viktor 3., Liu Shaoang 6., a váltó 4.

Torontóban folytatódott a rövidpályás gyorskorcsolyázók világkupa sorozata, ahol versenyzőink két érmet szereztek.
Liu Shaolin Sándor a második, Knoch Viktor a harmadik helyen ért a célba a második 500m-es versenyben. A férfi 5000m-es váltó hatalmas versenyben lett negyedik a fináléban. Liu Shaoang 1000m lett 6.

Bánhidi Ákos, a válogatott szövetségi edzője a második nap zártával jelentette:

„Szombaton Burján Csaba 13. 1500 m-en B döntőt futott. Liu Shaoang 500 m-en 12. Liu Shaolin Sándor 500 m-en „A” döntőbe jutott, ahol a hármas pályáról startolt. A rajtnál – megőrizve ezt a pozícióját – a négyesen induló kínai sportolóval harcolt óriásit, majd egy kicsivel később a kanadai versenyzőt is megelőzve a második helyre lépett elő. Óriási bánatunkra azonban félkörrel a vége előtt esett, így elbukta az ezüstérmet. Végül az ötödik helyen zárt. A mai futamokra Keszler Andrea, Jászapáti Petra, Knoch Viktor, Shaolin és Shaoang egyenes ágon került a negyeddöntőkbe. A férfi váltó nagyszerű versenyzéssel Franciaországot és a nagy rivális Hollandiát maga mögé utasítva, Kanadával fej-fej mellett célba érve a nagydöntőbe jutott. Vasárnap Koreával, Kínával és Kanadával harcolunk az éremért. Keresve sem lehetne nemesebb ellenfeleket találni.”
2015_11_09_Toronto_VK_Liu2_Knoch3_jegen
A válogatott november 10-én, kedden 19 órakor érkezik a Liszt Ferenc repülőtér A termináljára. A MOKSZ mindenkit szeretettel vár a csapat ünnepélyes fogadtatására.

A magyar eredmények:

Nők:

500m
Bácskai és Keszler a vigaszág elődöntőjében búcsúzott. Jászapátit a vigaszág első körében kizárták.
20. Bácskai Sára Luca
21. Keszler Andrea
32. Jászapáti  Petra

1500m
Mindkét magyar induló a reményág elődöntőjében fejezte be.
23. Heidum Bernadett
27. Tóth Patricia

500m
Tóth számára a reményág elődöntője volt  a végállomás.
19. Tóth Patricia
Heidum Bernadett kizárva

1000m
Jászapáti bejutott a B döntőbe, ahol a 8. helyet szerezte meg.  Keszler a negyeddöntőben futamának negyedik helyén végzett, s a 16. helyet szerezte meg. Bácskait a reményág elődöntőjében kizárták.
8. Jászapáti Petra
16. Keszler Andrea
24. Bácskai Sára Luca

3000m váltó
A női váltó Bácskai, Jászapáti, Keszler, Heidum  összeállításban a kínai, orosz és lengyel válogatott mögött végzett az előfutamáéban, így nem jutott tovább.
14.  Magyarország

Férfiak

500m
Liu Shaolin Sándor a döntő  5. helyén végzett. Testvére futamában a negyeddöntőben harmadik helyen ért a célba, ezzel a 12. helyet szerezte meg.  Oláh Bence a reményág negyeddöntőjében fejezte be a versenyt.
5. Liu Shaolin Sándor
12. Liu Shaoang
27. Oláh Bence

1500m
Burján a reményág futamgyőzelmével jutott el a B döntőig, ahol a 13. helyet szerezte meg. Knoch Viktor  a reményági futamában a kanadai Francois Hamelin mögött második lett, így ez a 21. helyhez volt elegendő.
13. Burján Csaba
21. Knoch Viktor

500m
A második 500m-es versenyen két magyar  egészen a döntőig menetelt , ahol Liu Shaolin Sándor a második,  Knoch Viktor a harmadik helyen ért a célba. A harmadik magyar Burján a reményág negyeddöntőjében fejezte be.

2. Liu Shaolin Sándor
3. Knoch Viktor
24. BurjánCsaba

A döntő hajrája:

1000m
A fiatalabbik Liu a B döntőben a második helyen végzett, így a 6. helyet szerezte meg. Oláh a reményágról nem jutott tovább .
6. Liu Shaoang
32. Oláh Bence

5000m váltó
A férfi váltó  Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba, Knoch Viktor összeállításban derekasan küzdött, végül Korea, Kína és Kanada mögött  alig hét századdal negyedik helyen ért a célba.

4. Magyarország

A verseny eredményeit itt megtekinthetik.

A következő világkupát Ázsiában, Nagoyában rendezik december 4.-én.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X