moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2015. november 1.

A szezon első világkupa dobogóján a magyar férfi váltó

Bronzérmes lett a Knoch Viktor, Burján Csaba, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang összeállítású magyar férfi váltó a rövidpályás gyorskorcsolyázók montreali világkupaversenyének vasárnapi döntőjében. A  kvartett az 5000 méter fináléjában a kínaiak és a hollandok mögött szerezte meg a harmadik helyet. Korábban egyéniben Burján Csaba 1500 méteren ötödikként, Knoch Viktor 1000 méteren nyolcadikként zárt.
Bánhidi Ákos a legfontosabb történéseket foglalta össze röviden:

Knoch Viktor nyolcadik ezer méteren. Igen jó állapotban versenyzett. Burján Csaba életében először A” döntős. Ötödik lett, nagyszerű eredmény. Keszler Andrea negyeddöntőbe jutott örömteli, hogy végre sérüléséből felépülve, kezdi visszanyerni régi formáját. A férfi váltó nagyszerű versenyzéssel Oroszországot, Koreát és Kanadát maga mögé utasítva futamgyőztesként került a “nagy” döntőbe. Tudjuk hogy ezek az országok mekkora erőt képviselnek. Fantasztikus győzelem volt!

A férfi váltó az előfutamából az oroszok mögött a második helyen, az elődöntőből pedig elsőként jutott az A döntőbe.
A fináléban a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor, Burján Sándor összeállítású gárda hatalmas csatát vívott a riválisokkal. Végül ezredekkel szorult csak a harmadik pozícióba a kínai és holland váltó mögé. A koreai csapat végzett a negyedik pozícióba.

Eredményeink távonként:

Nők:

1000m:
Keszler Andrea a negyeddöntőig menetelt.
A másik két magyar az előfutamából a reményfutamba került.  Onnan Bácskai Sára Luca továbblépett a következő körbe, de nem jutott be a nyolcaddöntőbe.

20.KESZLER Andrea
25.BÁCSKAI Sara Luca
27.JÁSZAPÁTI Petra

1500m:
Heidum Bernadett és Tóth Patricia is a reményágra kényszerült. Előbbi futam harmadikként, utóbbi kizárás miatt nem jutott az elődöntőbe.

22.HEIDUM Bernadett
29.TÓTH Patricia

500m:
Bácskait futamából kizárták. Tóth Patricia a reményfutam elődöntőig jutott. Jászapáti  Petra viszont sikerrel vette a reményágat, nagyon bátran versenyzett, hajszálra volt az elődöntőbe jutástól 11. lett.
11.JÁSZAPÁTI Petra
21.TÓTH Patricia
BÁCSKAI Sára Luca kizárva

1000m:
Heidum a reményág elődöntőjéig jutott. Keszler a reményág előfutamában búcsúzott.

24.HEIDUM Bernadett
25.KESZLER Andrea

3000m váltó:
A női váltó BÁCSKAI Sára Luca, JÁSZAPÁTI Petra, KESZLER Andrea, HEIDUM Bernadett összeállításban az előfutamában nem tudta megelőzni a kínai, orosz és holland váltót. Így nem jutott tovább.

11. MAGYARIRSZÁG

Férfiak:

1000m:
Knoch Viktor a B döntő negyedik helyéig menetelt. Oláh Bence számára a reményág előfutama volt a végállomás. Liu Shaoang-t futamából kizárták.

8.KNOCH Viktor
34.OLÁH Bence
LIU Shaoang kizárva

1500m:
Liu Shaolin Sándort az elődöntőben  kizárták. Burján Sándor viszont a hétfős A döntő 5. helyén ért a célba.

5.BURJÁN Csaba
19.LIU Shaolin Sándor

500m:
A selejtező futamból mindhárom magyar induló továbbjutott. Liu Shaolin Sándort az előfutamából kizárták. Knoch Viktor a negyeddöntőig, Liu Shaoang a B döntőig menetelt, elöbi a 10., utóbbi a 6. helyen végzett.

6.LIU Shaoang
10.KNOCH Viktor
38.LIU Shaolin Sandor

1000m:
Burján Csaba a második 1000m-es távon a negyeddöntő futamának 4. helyén végzett. Oláh Bence a reményág előfutamában fejezte be.

18.BURJAN Csaba
30.OLAH Bence

5000m váltó:
Váltóban megismétlődött a tavalyi világbajnoki döntő. Ugyanaz a négy ország vetélkedett a győzelemért. Kína Hollandia Korea és Magyarország. Óriási versenyben ezúttal a bronzérmet sikerült megszerezniük versenyzőinknek.

3. MAGYARORSZÁG (BURJÁN Csaba, KNOCH Viktor, LIU Shaolin Sándor, LIU Shaoang)

A részletes eredmények itt megtalálhatóak.

A világkupa sorozat november 6-8 között Torontóban folytatódik.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X