moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. november 1.

Véget ért a 30. Csizmadia Kupa

Október 27. és 29. között a budapesti Gyakorló Jégcsarnok adott otthont a 30. Csizmadia Ferenc Emlékversenynek. A jubileumát ünneplő short track-versenyen minden eddiginél népesebb mezőny gyűlt össze, összesen 9 ország 19 egyesületének 234 versenyzője lépett jégre.

„Óriási létszámban vettek részt a hétvégi versenyen, ami általában nem jellemző egy Csizmadia Kupára. A magyar klubok eddig is mindig részt vettek, de az, hogy ennyi külföldi versenyző nevezett, az fölülmúlta a várakozásainkat” – mondta büszkén Csizmadia Ildikó, Csizmadia Ferenc lánya.

„Jöttek norvégok, akik eddig még nem is nagyon versenyeztek Magyarországon, ekkora létszámmal legalábbis biztosan nem. Nevezett mongol csapat, de a szlovákoktól, valamint csehektől is érkeztek nagyon ügyes koris gyerekek. Úgy gondolom, hogy egy nagyon jó mezőny gyűlt össze, főleg a junior D-korcsoportban, személy szerint ezúttal azt tartottam a legerősebbnek. Eddig mindig a junior C korosztályban voltak ilyen jó futamok és ezért is találtuk ki nekik annak idején a vándorserleget. Nagyon jó volt látni, hogy ennyien vannak, főleg úgy, hogy ez egy jubileumi verseny volt, ez pedig egyfajta boldogsággal és meghatottsággal töltött el. Plusz öröm, hogy ennyi tehetséges gyereket láthattam. Azt érzem, hogy mindenki nagyon jól érezte magát, és nagyon szépek lettek a jubileumi ajándékok is, amelyek a versenyzőknek készültek. Mindezek együttvéve nagyban emelték a nívóját ennek a versenynek” – fogalmazott boldogan és büszkén Csizmadia Ildikó.

A 30. Csizmadia Ferenc Memorial Trophy eredményei ide kattintva érhetők el.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X