moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2022. november 5.

Túl a válogatón, fókuszban Bormio

Férfiválogatottunk után női rövidpályás gyorskorcsolya-válogatottunk is házi válogatóversenyt tartott a napokban a Gyakorló Jégcsarnokban. Nicholas John Gooch, a hölgyek edzője elégedett a látottakkal.

A női short track válogatott november 3-án, csütörtökön és november 4-én, pénteken házi válogatóversenyen vett részt hazai környezetben, a jövő hétvégén Bormióban megrendezésre kerülő 30. Alta Valtellina Trophy előtt. A magyar csapat – hölgyek és férfiak egyaránt – hétfőn indul útnak Olaszországba.

„Nagyon szoros volt a házi válogatóverseny, melyet mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy minden távon más győztes született. A korcsolyázóink kiválóan versenyeztek, nagyon jó volt látni az izgalmasabbnál izgalmasabb futamokat, különösen az 1500 méteres döntőt. A fiatalok a tapasztalt és rutinos versenyzőkkel mérettethettek meg, ami mindenki számára hasznos volt. Nagyon pozitív és eredményes két nap van a hátunk mögött. Hétfőn indulunk Bormióba, ahova 14 lány utazik” – kezdte az értékelést Nicholas John Gooch.

„Ez egy olyan válogató volt, ahol a 10 fős olimpiai keretbe kerülés is tét volt, jelenleg azonban olyan erős a csapat, hogy a 10-es keretet kibővítettük 11-re, akinek pedig nem sikerült bekerülnie, a junior csapatban folytathatja tovább a felkészülést. A Világkupára 5 lányt választottunk ki, akik képviselhetik Magyarországot, a neveket azonban először a csapattal osztjuk meg. Izgalmas időszak elé nézünk!”

A hölgyek edzője a nyáron megkezdett munkára és az azóta eltelt időszakra is kitért: „A csapat fejlődik és a hangulat is kiváló. Olyan környezetet próbálunk megteremteni, melyben mindenki jól érzi magát, és ami még fontosabb, fejlődik. Fizikálisan sokat léptünk előre, és a teljesítmény is a napok, hetek múltával egyre jobb. Még mindig hosszú út áll azonban előttünk, hiszen ez a folyamat hosszú távon fog eredményt hozni.”

A 30. Alta Valtellina Trophyt november 11. és 13. között rendezik Olaszországban, Bormióban.

HUNSKATE media

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X