moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2022. október 25.

Short track-válogatott: fókuszban Bormio

A magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott a novemberi, bormiói Alta Valtellina Trophyra készül, a Világkupa első és második, tengerentúli fordulóján nem vesz részt.

Hétvégén kezdetét veszi az ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Világkupa-sorozat, melynek első fordulóját október 28. és 30. között Montrealban (Kanada) rendezik, a második fordulónak pedig november 4. és 6. között Salt Lake City (USA) ad otthont. A magyar short track-válogatott az első két fordulóra gazdasági és szakmai okok miatt nem nevezett.

„Az élet valamennyi területén óhatatlanul begyűrűztek a világot és a mindennapjainkat egyaránt sújtó problémák: a világot két éven keresztül megállító és lelassító koronavírus-járvány, a háború, vagy éppen az elszabaduló energiaárak, a mi sportágunk pedig rendkívül energiaigényes, hiszen egy jégpálya fenntartása horribilis költségekkel jár. Utóbbiakkal nekünk is számolnunk kell, hogy túléljük ezeket a vérzivataros időket. Másfelől az olimpiát követő hónapokban a szövetségben történtek strukturális változások, és a felkészülést is olyan ritmusban tudtuk elkezdeni, melyek alapján úgy döntöttünk, hogy a Világkupa első két fordulóján nem veszünk részt. Ráadásul egy komoly csapattal elutazni Kanadába és az Egyesült Államokba súlyos költségeket von maga után. Természetesen keményen dolgozunk és készülünk a novemberi, bormiói nemzetközi felkészülési versenyre” – indokolta a döntést Bánhidi Ákos.

A 31. Alta Valtellina Trophyt november 11. és 13. között rendezik Olaszországban.

HUNSKATE media

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X