moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. május 31.

„Tanuljatok!”

Olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázóink pénteken korábbi és mostani iskolájukba látogattak el: a Liu fivérek egykori alma materükben ünnepeltek, míg Burján Csaba az ELTE-n adott át díjakat.

„Legyetek kitartóak, a siker sok lemondással jár. A mindennapok minimuma egyben a maximuma is: mindig a legjobbat kell adni – engem ez vezérel.”

Ezt Burján Csaba mondta az ELTE pénteki ünnepségén. Szabadidős sportprogramokat és a sokoldalú egyetemi élet motorját jelenti az egyetem sportösztöndíjas rendszere, ennek díjátadóját tartották pénteken az ELTE Szenátusi termében.

Olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázónk mint az ELTE Sport Arca működött közre a díjak átadásában; 34 hallgató részesült az ösztöndíjban.

Miközben Burján Csaba az egyetemistákra figyelt, és velük ünnepelt, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang egykori alma materébe, a Csanádi Árpád Sportiskola, Általános Iskola és Gimnáziumba látogatott el. A hagyományos Csanádi-napon a korábbi diákok, köztük több olimpiai bajnok és az iskola jelenlegi tanulói ünnepeltek együtt: a „régiek” adták át a jutalmakat a mostanság a sportban jeleskedőknek.

Erről ugyan a fivérek lemaradtak, ám elfogadható volt a mentségük, amelyet Liu Shaolin meg is osztott a diákokkal. „Bocsánat, hogy csak az ünnepség végére értünk ide, de edzésünk volt, hiszen a felkészülés elkezdődött néhány hete, a munkát pedig el kell végeznünk ahhoz, hogy a jövőben is sikeresek legyünk.”

Azt már a színfalak mögött jegyezte meg, hogy ő ugyan valamivel hamarabb is ideért volna, ha öccse nem ilyen állhatatos. „Ádó azt mondta, a jeges edzés utáni lépcsőzést is meg kell csinálnunk. Márpedig ha ő mondja… Megcsináltuk. Ti pedig tanuljatok!”

Meg bizony, és állták a rohamot a fiúk az iskolában is – természetesen leginkább a lányokét, sok-sok közös fotó készült. De nemcsak a diákok örültek Shaolin és Shaoang látogatásának, hanem a tanárok is: mindenkinek akadt egy-egy sztorija, emléke a testvérek kapcsán.

„Az iskolába bejönni nem nagyon szerettem, már a kapuját meglátni is rossz érzés volt, viszont a tanáraink mindig nagyon kedvesek voltak hozzánk, és támogatták a sportolásunkat. Így, az érettségi után már persze hogy jó ide visszatérni” – jegyezte meg Liu Shaoang, aki még korábbi osztálytermébe is bekéredzkedett, mielőtt elköszönt volna az iskolától. 

HUNSKATE Média / Kovács Erika – Fotó: BEAC, Fiák Blanka

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X