moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2022. szeptember 20.

ST Olympic Hopes 2022: a szezon első hivatalos erőfelmérője

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség rendezésében a Gyakorló Jégcsarnok adott otthont a rövidpályás gyorskorcsolyázók szezonnyitó megmérettetésének, az Olimpiai Reménységek Versenyének.

Péntektől vasárnapig a Gyakorló Jégcsarnokban csaptak össze hazánk, valamint a környező országok – Ausztria, Csehország, Horvátország, Litvánia, Románia, Szerbia, Ukrajna – ifjú rövidpályás gyorskorcsolyázói. A háromnapos versenyen közel kétszáz sportoló lépett jégre. Az Olimpiai Reménységek Versenyét a gyorskorcsolya ágazat fejlesztési igazgatója, Telegdi Attila értékelte.

„Elsősorban nem a teljesítmény volt most a legfontosabb a hétvégi ORV-n. A felkészülést követő első verseny mindig azért lényeges, mert a sportolók fel tudják mérni, hogy hol tartanak a felkészülésben, és el tudják helyezni magukat a mezőnyben. Ilyenkor mindig magasabb az elvárás önmagukkal szemben, a szakmai elvárások pedig visszafogottabbak, éppen az előbbiek tükrében” – kezdte az összegzést Telegdi Attila, fejlesztési igazgató.

„Meglehetősen sok volt az esés, de szerencsére ezeket nagyrészt komolyabb sérülés nélkül megúsztuk. Mindez többek közt annak tudható be, hogy ami még benne van a lábakban, nincs benne a fejekben, sokaknak még csak egy bemelegítő verseny volt és ráhangolódás a szezonra. Az pedig, hogy nemzetközi megmérettetés rendezhettünk, tovább erősíti a szerepünket a kelet-európai régióban, hiszen olyan minőségi versenyt sikerült szerveznünk, olyan minőségi versenyzői háttérrel, amely mindenki számára fejlődési lehetőséget biztosít. Nagyon jó versenynek adott tehát otthont a Gyakorló Jégcsarnok, ami még egy biztos pont volt a szezonban, hiszen biztonsággal meg tudtuk rendezni, és versenyszervezés szempontjából is kiválóan vizsgázott mindenki.”

A verseny protokollja ide kattintva érhető el.

HUNSKATE media

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X