moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. november 10.

Short Track Világkupa, Salt Lake City – 8. a férfi váltó

2014_11_10_Salt_Lake_City_World_Cup_LOGO
A hétvégén kezdetét vette a rövidpályás gyorskorcsolyázók világkupa sorozata. A 2014-15-ös szezon első állomása Salt Lake City-ben volt.

Az Egyesült Államokban a legjobb helyezést a férfi váltó érte el, nyolcadik helyen végzett a Knoch Viktor, Burján Csaba, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang négyes. Az egyéni számokban a legjobb helyezés Heidum Bernadett nevéhez fűződik, aki 1500-on lett 10.

A magyar női versenyzőket Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Kónya Zsófia képviselte ezúttal. A férfiak Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Varnyú Alex összeállításban szerepeltek az első VK-n.

A távonkénti összefoglalót a nők 500 méterével kezdjük, ahol Keszler Andrea és Kónya Zsófia állt rajthoz. Végeredményben a TBSC versenyzője, Keszler Andrea végzett előrébb, a 20. helyen, míg a SPSC-s Kónya Zsófia 24. lett. A távot a kínai Fan nyerte.

Nők 1000 méterén két csoportban indultak a versenyzők. Az „egyes” csoportban állt rajthoz Keszler Andrea és Kónya Zsófia. Andrea 11. lett 1:35.006-tal, míg Zsófia 20. helyen végzett. Az úgynevezett „kettes” számú csoportban Heidum Bernadett indult, egyetlen magyarként, és Berni 21. lett 1:40.293-as idővel. A nők 1000 méteres távján összesítésben a dél-koreai Shim Suk Hee nyerte, legjobb magyar Keszler Andrea lett, a 22. helyen.

1500-on Heidum Bernadett egészen a B döntőig menetelt. Ott negyedik helyen ért célba, ezzel összesítésben a 10. helyet szerezte meg ezen a távon. 1500-on Berni volt az egyetlen magyar induló. A versenyt a dél-koreai Shim Suk Hee nyerte.

A női váltók versenyében a mieink ezúttal nem indultak. A váltók versenyét Dél-Korea nyerte Kína és Kanada csapatai előtt.

Összefoglalónkat a férfiak versenyeivel folytatjuk.

500 méteren három magyar fiú állt rajthoz. A legelőkelőbb helyen Liu Shaoang végzett, ő 13. lett a 43 indulót számláló mezőnyben. Knoch Viktor 19. helyen fejezte be a távot. Liu Shaolin Sándor büntetéssel kiesett. A távot a hazaiak versenyzője, John-Henry Krueger nyerte meg.

Az 1000 méter „1-es” csoportban Liu Shaoang 10. lett, testvére 17., míg Knoch Viktor 19. A „2-es” csoportban Burján Csaba 25., míg Varnyú Alex. 30. helyen zárt. A táv összesítésében Liu Shaoang 20., Liu Shaolin Sándor 30.,  míg Knoch Viktor 37. helyen végzett. Első a dél-koreai Seo lett.

1500-on Burján Csaba és Varnyú Alex startolt a magyarok közül. Burján Csaba a vigaszág futamát megnyerte, ezzel a táv 25. helyét szerezte meg, míg csapattársa 32. lett. Az 1500-at Sin nyerte Dél-Koreából.

Férfi váltónk az első futamból második helyen ment tovább az oroszok mögött, Nagy-Britanniát és Törökországot megelőzve. A négyes végül a 8. helyet érte el. A versenyt Oroszország csapata nyerte.

A rövidpályás gyorskorcsolya világkupa sorozata a következő hétvégén, november 14-16., Kanadában folytatódik.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X