moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. november 16.

Döntőben a férfi váltó Montrealban, Liu Shaolin csoport 4.

2014_11_16_Montreal_csapatkep
Második fordulójához érkezett a rövidpályás gyorskorcsolyázók világkupa sorozata a hétvégén. A Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor összetételű férfi váltó bejutott a vasárnapi döntőbe, ahol majd Dél-Korea, Nagy-Britannia és Hollandia csapatával mérkőzik meg.

A Világkupa mezőnye az egy héttel ezelőtti Salt Lake City-i verseny után átutazott Kanadába, hogy péntektől vasárnapig Montrealban küzdjön meg egymással.

A magyar csapat összetétele nem változott az egyesült államokbeli versenyhez képest, azaz a nőknél Keszler Andrea, Kónya Zsófia és Heidum Bernadett, míg a férfiaknál Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor és Varnyú Alex képviseli a magyar színeket.

Az eddigi legjobb eredmény a férfi váltóhoz kötődik, hiszen sikeres versenyzéssel biztosították helyüket a vasárnapi döntőben. Érdekesség, hogy a mieink mind a futamukban, mind az elődöntőben második helyen mentek tovább – mindkétszer a dél-koreaiak mögött. Az első futamban Franciaországot és Kanadát, az elődöntőben az Egyesült- Államokat és Kazahsztánt előzték meg a fiúk. A váltó versenyben 12 ország csapata állt rajthoz.

Magyar női váltó ezúttal nem indult.

Az egyéni távokban is rendeztek döntőket szombaton.

Férfi 1500-on Burján Csaba, legjobb magyarként, az elődöntőben búcsúzott. Ezzel a táv összesített eredménylistáján a 14., Varnyú Alex pedig a 34. lett. A távot a dél-koreai Park nyerte.

A nők hasonlóan szerepeltek, azaz az elődöntőbe egy magyar, Kónya Zsófia jutott. Onnan azonban nem juthatott tovább, mert büntetéssel kizárták. A táv rangsorában így 20. lett, míg Heidum Bernadett 22.

Ezúttal az 500 méter indulóit osztották két csoportba a rendezők. Ez azt jelenti, hogy a versenyzők egyik csoportja szombaton teljesítette a távot, míg a másik csoport versenyeit vasárnap rendezik meg.

A nők csoport sorrendjében Keszler Andrea a 14. helyen zárt, a negyeddöntőből nem sikerült az elődöntőbe jutnia.

A férfi 500 méter 1-es csoportjában Liu Shaolin Sándor a döntőbe jutva a 4. helyet szerezte meg. Knoch Viktor a 15. lett, míg Liu Shaoang büntetést kapott.

A zárónap végén rendezik a férfi váltó döntőjét, ahol a magyar fiúkért drukkolhatunk! Hajrá, legények!

DG, fotó: Bánhidi Ákos

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X