moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. március 16.

Short Track VB Montréal: Heidum 8. 1000 méteren

A montreali világbajnokság zárónapján, vasárnap, Heidum Bernadett 8. helyen végzett, ami a magyar válogatott legjobb eredménye lett a 2014-es VB-n.

Futamából és a negyeddöntőből is második helyen lépett tovább a Sportország versenyzője, míg az elődöntőben negyedik lett 1.32.040-es idővel. Tóth Patrícia futamából nem jutott be a negyeddöntőbe.

A győztes a dél-koreai Shim Suk Hee lett, megelőzve honfitársát Park Seung-Hit és a kanadai Maltaist.

1000 méteren Lóth Manó Dávid és Liu Shaolin Sándor is harmadik lett futamában, így nem érték el a negyeddöntőt. A versenyt az orosz színekben induló Victor An nyerte, második a holland Knegt, harmadik a dél-koreai Park lett.

Szombaton rendezték az 500 méteres távokat. A legjobb magyar eredményt Liu Shaolin Sándor érte el, mind a selejtezőből, mind a futamból továbbjutott. Végül a negyeddöntőben esett ki, miután a bírók büntetéssel sújtották. Összesítésben a 18. helyen zárta az 500 métert. Lóth Manó Dávid a selejtezőből nem tudott tovább menni. A győzelmet a kínai Wu Dajing szerezte meg.

A nők közül Heidum sikerrel vette az selejtezőt, de futamából már nem jutott tovább. Tóth Patrícia a selejtezőben búcsúzott. Az 500 métert a dél-koreai Park nyerte.

A világbajnokság a váltók versenyeivel ért véget. A nőknél a kínai váltó győzött, míg a férfiaknál a holland négyes.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X