moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. október 4.

Short Track: Nemzetközi szezonkezdés Hollandiában

Szeptember 29. és október 1. között a hollandiai Heerenveenben rendezték a Dutch Open International Invitation Cup-ot, melyre ismét meghívást kapott hazánk short track-válogatottja.

A háromnapos versenyen a 2023. évi Rövidpályás Gyorskorcsolya Magyar Bajnoksággal egybekötött válogatóverseny eredményei alapján a hölgyeknél: Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Somodi Maja, Sziliczei-Német Rebeka és Tóth Eszter, a férfiaknál pedig Bontovics Balázs, Csizmadia Márk, Jászapáti Péter, Nógrádi Bence, Szigeti Ádám, valamint Tiborcz Dániel képviselte hazánkat.

A megmérettetés után a férfiválogatott egy ötnapos edzőtáborban vesz részt a holland csapattal, míg a hölgyek hamarosan elindulnak az első világkupa helyszínére, Kanadába.

Nicholas John Gooch, a női válogatott vezetője értékelte a megmérettetést.

„Az előzetes várakozások ellenére nem a legjobban sikerült a holland verseny számunkra. Voltak olyan problémák, amelyekkel sajnos nem tudunk mit kezdeni, hiszen voltak esések, többen pedig betegséggel küzdöttek. Mindezek ellenére voltak nagyon szép teljesítmények is. Külön kiemelném Somodi Maját, aki 500 méteren, 1500 méteren és így összesítettben is harmadik lett. Ez a verseny tökéletes volt arra, hogy a Világkupa-sorozat rajtja előtt felmérjük a viszonyokat és a lányok is visszarázódjanak a magasabb szintű teljesítésbe. Most egy kéthetes kanadai edzőtáborban folytatjuk a munkát és a felkészülést az első Világkupa-fordulóra, melynek október 20. és 22. között Montreal ad otthont. A férfiválogatott október 15-én csatlakozik hozzánk.”

EREDMÉNYEK

DUTCH OPEN INTERNATIONAL INVITATION CUP

Hollandia – Heerenveen, 2023. szeptember 29 – október 1.

Női 500m

Somodi Maja 3., Bácskai Sára Luca 6., Kónya Zsófia 7.

Női 1000m

Kónya Zsófia 3., Bácskai Sára Luca 4., Somodi Maja 6., Jászapáti Petra 7., Sziliczei-Német Rebeka 8.

Női 1500m

Somodi Maja 3., Sziliczei-Német Rebeka 5., Bácskai Sára Luca 6., Jászapáti Petra 7., Tóth Eszter 8.

Női váltó

Hunmix (Tóth Eszter, Somodi Maja, Holly Hoyland, Svitlana Repetska) 3.,  Team Hungary (Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Sziliczei-Német Rebeka) 5.

Női váltó 2

Team Hungary (Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Somodi Maja, Sziliczei-Német Rebeka) 3., Hunmix (Bácskai Sára Luca, Tóth Eszter, Holly Hoyland, Svitlana Repetska) 4.

Férfi 500m

Jászapáti Péter 6.

Férfi 1000m

Jászapáti Péter 13.

Férfi 1500m

Bontovics Balázs 12., Jászapáti Péter 13.

Férfi váltó

Team Hungary (Bontovics Balázs, Jászapáti Péter, Nógrádi Bence, Tiborcz Dániel) 4.

Férfi váltó 2

Team Hungary (Bontovics Balázs, Csizmadia Márk, Nógrádi Bence, Tiborcz Dániel) 4.

Mix-váltó

Team Hungary 1 (Jászapáti Petra, Jászapáti Péter, Nógrádi Bence, Sziliczei-Német Rebeka) 3.

Mix-váltó 2

Team Hungary 2 (Bácskai Sára Luca, Csizmadia Márk, Kónya Zsófia, Tiborcz Dániel) 1., Team Hungary 3 (Bontovics Balázs, Somodi Maja, Szigeti Ádám, Tóth Eszter) 2.

HUNSKATE MEDIA

 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X