moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2024. február 21.

Short track: holnap kezdődik a junior világbajnokság

Február 22. és 24. között Lengyelország híres kikötővárosa, Gdansk ad otthont a junior rövidpályás gyorskorcsolyázók világbajnokságának

A magyar küldöttség:

Nők: Schönborn Melinda, Somodi Maja, Szigeti Dóra és Végi Diána Laura.

Férfiak: Csizmadia Márk, Czank-Varga Benjamin, Granasztói Ádám és Major Dominik.

A junior short Track-válogatott vezetőedzője, Lakatos Tamas értékelte a hollandiai Világkupa-fordulót és vezette fel a rangos eseményt.

Azt gondolom, hogy ismét elég szépen sikerült a szereplés, sok a döntős, és sok B-döntős helyezésünk volt, valamint sikerült nyerni egy bronzérmet. Ezek szép eredmények megint, újfent is gratulálok a srácoknak ehhez a teljesítményhez. Kiemelném a férfiváltót, akik szenzációsan mentek és nagyon nagyot küzdöttek, ugyan tovább juttatták őket a döntőbe. Azt az utasítást adtam nekik, hogy menjenek elől, maradjanak elől végig, jött egy szabálytalan előzést követő esés a célvonal előtt, de egészen addig vezettünk, úgyhogy szenzációsak mentek a fiúk, és a döntőben is nagyon jól versenyeztek. Ahogy a lányok is, a női váltó, meg a mix-váltó is B-döntőt futott. Ott van egy pici hiány érzetem, a lányok taktikai utasítás ellenére nem teljesen azt csinálták az elődöntőben, mint amit megbeszéltünk, emiatt sajnos nem is jutottunk be a döntőbe, de jó, hogy ez most, a világbajnokság előtt esett meg.”

„A csapatba megérkezett Somodi Maja, így a világbajnokságra egy erős női csapattal érkeztünk meg. Volt már jeges edzésünk, egész jól állunk a lábunkon, majd meglátjuk, hogy mire lesz elég, nagyon fogunk igyekezni ezen a hétvégén is” – zárta gondolatait Lakatos Tamás.

A magyar indulók egyéni távonként:

Női 

1500m

Schönborn Melinda, Somodi Maja, Végi Diána Laura

1000m 

Somodi Maja, Szigeti Dóra, Végi Diána Laura

500m

Somodi Maja, Szigeti Dóra, Végi Diána Laura

Férfi

1500m

Csizmadia Márk, Granasztói Ádám

1000m

Csizmadia Márk, Granasztói Ádám, Major Dominik

500m 

Csizmadia Márk, Czank-Varga Benjámin, Major Dominik

STREAM

HUNSKATE MEDIA

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X