moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2024. február 20.

Short track: lezárult a 2023/24-es szezon Világkupa-sorozata

Február 16. és 18 között a lengyelországi Gdansk adott otthont a rövidpályás gyorskorcsolyázók Világkupa-sorozatának hatodik és egyben utolsó fordulójának.

A háromnapos viadalra a Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia, Somodi Maja, Somogyi Barbara, Sziliczei-Német Rebeka, Tóth Eszter, valamint a Bontovics Balázs, Jászapáti Péter, Nógrádi Bence és Tiborcz Dániel összeállításban utazott a magyar küldöttség.

Bánhidi Ákos, a gyorskorcsolya ágazat sportigazgatója értékelte a lengyelországi Világkupa-fordulót.

A gdanski Világkupán érezhető volt  a teljesítményen, hogy mindenki kiadta magából az energiákat Németországban” – kezdte Bánhidi Ákos.

„Üdítő kivételnek számított a hölgyeknél Kónya Zsófia, a férfiaknál pedig a Bontovics Balázs és Tiborcz Dániel. Zsófinak volt 500 méteren egy hetedik helye, ami eléggé jó eredmény, a B-döntőben lett harmadik és ezáltal hetedik. Bontovics Balázs 1500 méteren kilencedik, ami egy B-döntő, a második hely volt. Nagyon szépen húzta végig azt a távot, és szintén 1500 méteren a Dani is hozott egy 13. helyet, pedig ez a táv nem az erőssége.”

Ezek voltak egyéniben a legjobb eredmények. A többiek futamai nem úgy jöttek össze, ahogy azt elképzeltük, de ismétlem, lehetett látni, hogy mindenki kiadta magából az összes energiát. A férfiváltó szempontjából, Csizmadia Márk junior Világkupára utazott, ahol egy bronzérmet nyert a váltóval, így a térdproblémái miatt kicsit edzetlen Nógrádi Bence, illetve a meglehetősen fáradt Jászapáti Péterrel felálló férfiváltó nem tudott olyat alkotni már, mint az előző héten. A hölgyeknél Bácskai Sára Luca betegség miatt nem tudott elindulni a hétvégi versenyen, tehát nem a legjobb lapokat terítettük az asztalra, de B-döntőt futottak, ahol a második helyen értek célba és ezzel a 6. helyet szerezték meg, ami egy jó eredmény.”

„Most regenerálódniuk kell, és utána a lehető legjobban megtalálni azokat a mértékeket az edzésekben, amikkel a lehető legjobbat tudják kihozni magukból, ezt a munkát kell elvégezzük a világbajnokságig, erre van három hetünk” – zárta értékelését Bánhidi Ákos.

ISU Short Track Világkupa #6

Lengyelország – Gdansk, 2024. február 16-18.

EREDMÉNYEK

HUNSKATE MEDIA

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X