moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. november 11.

Sanghaj Világkupa 3. nap: 5. és 6. hely, B döntők

A Sanghajban zajló AUDI ISU Short Track Olimpiai Kvalifikációs Világkupa 3. napján, az 1000m és 500m elődöntőit és döntőit valamint a váltók elődöntőit rendezték.

Elsőként a női 1000 méteres döntőkben voltunk érdekeltek, ahol Heidum Bernadettért és Jászapáti Petráért izgulhattunk. A lányok kiváló kezdés után – ahol egy ideig az első pozíciókban láthattuk őket – sajnos visszaestek, majd a futamot az 5. és 6. helyen zárták, így nem jutottak be az A és B döntőbe sem.

A férfi 1500 m elődöntőben 3 futamot rendeztek, mindegyik futamban volt érdekeltségünk. Azonban Burján Csaba és Liu Shaolin Sándor az 5. helyen értek be futamaikban. Így a futamát megnyerő és az elődöntők leggyorsabb idejével záró Liu Shaoang lehett csak jelen az A döntőben.
Ezt követően Ádó szépen futott az A döntőben, többször az élen állt, de a 6 fős mezőnyben a 3 koreai és a holland Sjinkie darálójából nem lehetett győztesen kikerülni. Noha a futam majd 5 másodperccel lassabb volt, mint Ádó elődöntős nyertes ideje, sajnos a kőkemény ellenfelek miatt végül a 6. hely sikerült.

Ezt követően a Liu testvérek az 500 méteres negyeddöntőkben léptek jégre, ahol ráadásul egy futamban futhattak. Sajnos a Világkupa talán legidegesítőbb rajtja lehetett az övék, hiszen 2 hibás start után végre elrajtoltak, de a kazah versenyző első kanyarban elszenvedett komoly, vérző kézsérülése miatt, negyedszerre is elrajtoltak. Ilyen feszültség után ugyan a két testvére az élre állt, de a kőkeményen mögöttük loholó kanadai Girard megzavarta Ádót, aki így az ideális ívről kicsúszott és elszálltak döntős esélyei. Liu Shaolin Sándor elsőként futott be, azonban az elődöntőben nem tudott A finálés helyre kerülni.

Végül Sándor a B döntőben kiváló helyzetfelismerésének köszönhetően, elképesztően kicsi helyeken átfűzve magát, példaértékű előzéseket bemutatva győzni tudott, így 5. helyen zárta az 500 méteres versenyeket.

Váltóink futása nem sikerült a legideálisabban.
A Kónya Zsófia, Keszler Andrea, Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca összetételű váltó egy olimpiai döntővel is felérő elődöntő sorsolást kaptak, Korea, Olaszország és Oroszország csapatával kellett megvívniuk a döntőbe jutásért. A lányok végig tartották a tempót, de a koreai váltó gyilkos iramot diktált. Végül az oroszokat ugyan megszorongatva, de a 4. helyen értek célba, amellyel holnap B döntőt futhatnak az orosz és a japán négyessel (a hollandokat szabálytalanság miatt kizárták). Azaz az 5-7. helyekért futnak a lányok holnap.

A Liu Shaolin, Liu Shaoang, Burján Csaba, Knoch Viktor összetételű váltó elődöntője egy esés miatt ezúttal B döntőt ért. A kanadai, USA és francia váltók ellen jó ideig az A döntős helyen futottak fiaink. Azonban a 15 kör környékén egy épp a váltás előtti szerencsétlen kicsúszás miatt elszálltak esélyeink. A franciákat kizárták végül, de a kicsúszás után hősiesen felálló fiaink a 3. helyen értek célba. Így holnap az 5-7. helyekért versenyezhetnek az orosz és olasz váltókkal.

A holnapi nap folyamán az alábbi futamokban szurkolhattok versenyzőinknek, amelyet az M4 Sport jóvoltából ezúttal is élőben nézhettek – https://www.mediaklikk.hu/m4-elo/
– kb. 7.20-tól 1000 m negyeddöntők – Liu Shaolin Sanyi és Liu Shaoang
– Ha a fivérek továbbjutnak, akkor 8.00-tól 1000 m elődöntők
– Az 1000 m A és B döntők 8:40-től kezdődnek
– Női váltó döntők – 9:10-től
– Férfi váltók döntői – 9:23-tól

HAJRÁ MAGYAROK!!!

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X