moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. március 11.

Rövidpályás gyorskorcsolya vb: Mindkét magyar váltó A döntős, Liu Shaolin Sándor 6., Knoch Viktor 7. 1500m-en

Szombaton az egyéni számokban nem szerzett érmet a magyar válogatott, de Knoch Viktor 500m-en ötödik, 1500m-en hetedik, Liu Shaoang 500m-en 6.,Liu Shaolin Sándor 1500m-en 6., 500m-en 8. lett. Jászapáti Petra 1500m-en lett 10.

A szombati történések röviden:

Szombat délelőtt Keszler Andrea révén két rangsoroló futamban voltak érdekeltek a magyarok. 1500m-en a futamában harmadik, a rangsorban a 31. helyen végzett. 500m-en megnyerte a futamát, és a rangsorban 26. lett.

jaszapati_1500m

Az 1500m női elődöntőben Jászapáti Petra az igen erős mezőnyben az ötödik helyen ért a célba, de a bírók úgy ítélték meg, hogy a kínai Zang Yizhe szabálytalanul akadályozta a kanadai Drolét a futam közben. A kínait kizárták, a kanadait bejuttatták a B döntőbe. A kizárás következtében Jászapáti is a B döntőben folytathatta.

ado_viktor

A férfiak 1000m-es elődöntői is hoztak izgalmakat. Liu Shaoang a futamában végig arra figyelt, hogy a harmadik helyen haladva, az utolsó körökben beférjen az A döntőt jelentő első két hely valamelyikére. Igyekezetében a hajrában szabálytalanul találkozott az amerikai Celskivel, aki megbillent és kibillentve az egyensúlyából elütötte a koreai Sin Dawoon-t. Mindketten elestek, Liu pedig megnyerte a futamot. A bírók a magyar fiút sárga lappal zárták ki a futamból, ami azt jelentette, hogy ezen a távon a mezőny végén végzett. Ugyanebben a futamban indult Knoch Viktor is, aki az esések és a kizárás után megnyerte a futamot, és az A döntőben folytathatta, ahova négyen is bekerültek. Liu Shaolin Sándor a harmadik elődöntő futamban remekül felépített taktikával nyert.

A nők B döntőjében Jászapáti Petra negyedik lett, így a 10. helyen fejezte be ezen a távon.

A férfi döntőben két magyarért is szoríthattunk. Liu Shaolin Sándor a táv első harmadában még vezetésre is vállalkozott, majd beállt a harmadik pozícióba. A hajrában megbillent, s ez elég volt, hogy többen is elé kerüljenek, és végül hatodik lett. Knoch Viktor az amerikai Celskit megelőzte, s így hetedikként haladt át a célon.

Gyors jégfelújítás után már pergett tovább a program.
A nők 500m-es negyeddöntőjében Jászapáti Petra futamában hamar kiszállt a küzdelemből az Európa-bajnok olasz Fontana. Petra nem tudott beleszólni az élen állók küzdelmébe. Negyedik lett.

Férfi 500m-en a hazaiak kedvence Sjinkie Knegt volt Liu Shaolin Sándor ellenfele. A magyar fiú hamar az élre állt. A cél előtt a holland ugyan megelőzte, de Liu biztosan jutott az elődöntőbe.

Az elődöntőben a Liu testvérek egy futamba kerültek. Sándor a rajtnál megbotlott, de ez ezen a rövid távon hatalmas hiba volt, hiszen nagy hátrányba került, amit nem tudott ledolgozni a célig. Ádó harmadik, Sándor negyedik lett, mindketten a B döntőben folytathatták. Knoch Viktor a harmadik elődöntőben futama negyedik helyén végzett. Ez is B döntőt ért.

A B fináléban a három magyar ellenfele az olimpiai bajnok orosz An volt. Knoch és a fiatalabbik Liu rögtön az élre állt, nem engedték közéjük az oroszt. Liu Shaolin Sándor megelégedett a negyedik pozícióval.

noi_valto

A női 3000m-es váltóban ismét helyet kapott Heidum Bernadett, aki sérülés miatt ki kellett, hogy hagyja az egész versenyidényt. Hatalmas csata volt a két továbbjutó helyért. A közönség nagy örömére a táv közepén a hollandok álltak az élre, de őket a Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Heidum Bernadett, Keszler Andrea összeállítású magyar négyes követte. A második hely a vasárnapi A döntőt jelentette.


valto2
A férfiak sem maradtak le a hölgyektől, hiszen az 5000m-es váltók küzdelmében a kínaiak mögött Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba és Knoch Viktor alkotta négyes a második helyen jutott az A döntőbe.

Burján Csaba, aki a legutóbbi világkupa váltóversenyén hibázott, s a gárdát kizárták, most óvatosabb volt és jó teljesítménnyel segítette a csapatot a fináléba.

Az eredmények on-line itt nyomon követhetők.

A vasárnapi program:

11:55 nők – 1000 m – rangsoroló döntők
12:22 férfiak – 1000 m – rangsoroló döntők
14:32 nők – 1000 m – negyeddöntők
14:46 férfiak – 1000 m – negyeddöntők
15:16 nők – 1000 m – elődöntők
15:25 férfiak – 1000 m – elődöntők
15:49 nők – 1000 m – döntők
16:00 férfiak – 1000 m – döntők
16:24 nők – 3000 m szuperdöntő
16:35 férfiak – 3000 m szuperdöntő
17:01 nők – 3000 m váltó – döntők
17:09 férfiak – 5000 m váltó – döntők

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X