moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. március 3.

Remekeltek a fiatalok a Challenge-versenyen

Február 24. és 26. között Hollandiában, Leeuwardenben rendezték az ifjú rövidpályás gyorskorcsolyázók Challenge-versenyét. 

,,A hétvégi Challenge-verseny remek lehetőség volt arra, hogy az idény legfontosabb megmérettetése, az Európa Kupa előtt még utoljára a legjobbakkal versenyezzünk. Kifejezetten nem is erre a hétvégére időzítettünk a formát, hiszen a cél a felkészülés volt. Ennek ellenére olyan helyzetek alakultak ki, melyet csak a legkomolyabb mezőnytől várhatunk el. Ezúttal nem domináltak annyira a gyermekeink, mint Lengyelországban, de így is nagyon szépen versenyzett mindenki. Külön kiemelném a lányok munkáját, akik végig nagyon fegyelmezetten, szinte hibátlanul versenyeztek, ráadásul Junior A-B-kategóriában 1000 méteren mind a három dobogós helyre magyar korcsolyázó állhatott fel, egy olyan holland kislány ellenében, aki eddig mindent megnyert. A lányoknak azonban sikerült legyőzniük, hiszen az egész verseny során koncentráltan versenyeztek. Az 1000 méteres távon csodálatosan dolgoztak csapatban, a célba érkezésüknél pedig a teljes csarnokban néma csönd lett… Szenzációs élmény volt!” – mondta büszkén Lakatos Tamás, a magyar junior rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott vezetőedzője.

,,Czank-Varga Benjámin teljesítményét szeretném külön is kiemelni, aki szintén remekül versenyzett egész hétvégén és megnyerte a junior B-korcsoportot, de összességében a teljes csapat hozta a tőle elvárhatót. Mindenkire nagyon büszke vagyok!

EREDMÉNYEK

Challenge-verseny

Hollandia – Leeuwarden, 2023. február 24-26.

Női 500m

Szigeti Dóra 3. , Tóth Eszter 4. , Végi Diána Laura 5. , Dobrán Flóra 7. , Schönborn Melinda 10. ,  Nógrádi Panka 21. 

Női 1000m

Tóth Eszter 1. , Szigeti Dóra 2. , Nógrádi Panka 3. , Végi Diána Laura 5. , Schönborn Melinda 8. , Dobrán Flóra 9.

Női 1500m

Schönborn Melinda 2. , Tóth Eszter 3. , Végi Diána Laura 4. , Dobrán Flóra 7. , Szigeti Dóra 8.

Férfi 500m

Czank-Varga Benjámin 2. , Major Dominik 6. , Gerecze Ádám Jószef 12. ,   Wu Jia Wei Dávid 22.

Férfi 1000m

Czank-Varga Benjámin 5. , Wu Jia Wei Dávid 9. , Granasztói Ádám 16.

Férfi 1500m

Wu Jia Wei Dávid 9. , Granasztói Ádám 13. , Czank-Varga Benjámin 21.

 

HUNSKATE Media

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X