moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2022. december 8.

Pénteken kezdődik a 30. Short Track Mikulás Kupa

A rövidpályás gyorskorcsolyázók megmérettetésének december 9. és 11. között a Gyakorló Jégcsarnok ad otthont. A háromnapos versenyre a belépés díjtalan.

A Mikulás Kupa immáron több mint 30 éve az egyik legfontosabb állomás az ifjú rövidpályás gyorskorcsolyázók versenynaptárjában. A hazai rendezésű, nemzetközi megmérettetés olyan nagy múltra tekint vissza, hogy Bánhidi Ákos, az olimpiai keret vezetőedzője maga is versenyzett ezen a viadalon. A háromnapos erőpróbára rekordszámú nevezés érkezett: péntektől vasárnapig 14 ország 30 csapatának közel 330 versenyzője lép jégre. A házigazda magyar sportolók mellett Ausztria, Bulgária, Csehország, Horvátország, Malajzia, Nagy-Britannia, Németország, Románia, Szerbia, Szingapúr, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna gyorskorcsolyázói látogatnak el Budapestre, a Gyakorló Jégcsarnokba. Az eseményre – amely válogatóverseny is egyben – a belépés ingyenes!

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség idén is csatlakozott a MikulásGyár karácsonyi adománygyűjtő akciójához! A MOKSZ ezúttal csokoládét és édességet gyűjt a MikulásGyár részére. A rászorulóknak szánt finomságokat a háromnapos Short Track Mikulás Kupa közben is le lehet adni a Gyakorló Jégcsarnok portáján kihelyezett gyűjtődobozban! További részletek: https://bit.ly/hunskate_mikulasgyar2022.

További információk a www.skatesantaclauscup.hu weboldalon elérhetők el.

HUNSKATE media

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X