moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2022. december 7.

A magyar válogatott számára is megkezdődik a Világkupa-szezon

December 9. és 11. között rendezik az ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Világkupa-sorozat harmadik fordulóját, a negyediket pedig egy héttel később, december 16. és 18. között. A két fordulónak Kazahsztán legnagyobb városa, Almati ad otthont.

A két közép-ázsiai fordulóban immáron részt vesz hazánk rövidpályás gyorskorcsolya-válogatottja is. A magyar short track-csapat – megfiatalítva, ifjú reménységekkel a soraiban – hétfőn délután indult el Kazahsztánba. A kétszer háromnapos nemzetközi megmérettetésen a női válogatottat Bácskai Sára, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Somodi Maja és Sziliczei-Német Rebeka, a férfiválogatottat pedig Bontovics Balázs, Nógrádi Bence, Szigeti Ádám, Talabos Attila, Tiborcz Dániel és Varnyú Alex képviseli. Jászapáti Péter műtét után lábadozik és a rehabilitációját tölti, ezért nem utazott a csapattal.

„A szövetség életében bekövetkező, a csapat összetételét jelentősen érintő és befolyásoló változások rengeteg lenyomtatot hagynak az ember gondolataiban, edzőként és emberként egyaránt. Korábban többször is elmondtam már, hogy igazán nagy tehetségeket olyan országokban is nagyon nehéz találni, ahol sokkal nagyobb hagyománya van a sportágnak. Mi azon és azért dolgozunk, hogy ahogyan eddig is, ezután is megtaláljuk a reménységeinket, a gyémántjainkat. Korábban is voltak olimpiai negyedik-ötödik helyezéseink és Eb-dobogósaink, az elmúlt években pedig, elsősorban a Liu-testvéreknek köszönhetően short track nagyhatalom vált hazánkból. Nagyon sok ígéretes tehetségünk van, az a feladatunk, hogy ezeket a fiatalokat úgy készítsük fel, hogy ismét szebbnél-szebb eredményeknek örülhessünk! A világkupák és a világversenyek tekintetében – a kazahsztáni fordulók esetében is – úgy gondolom, hogy a negyeddöntős vagy elődöntős helyezéseknek nagyon kell örülnünk. Mindent el fogunk követni azért, hogy minél jobb eredménnyel zárjuk a megmérettetéseket. Arra biztatok mindenkit, hogy továbbra is szurkoljanak a magyar korcsolyázóknak tisztán, szívből és szeretettel, hiszen ők mindent meg fognak tenni a jégen azért, hogy a legjobb eredményeket érjék el!” – fogalmazott Bánhidi Ákos.

A Világkupa-sorozat kazahsztáni állomásának eredményei ide kattintva követhetők: https://shorttrack.sportresult.com/Results.aspx?evt=11213100000100.

HUNSKATE media

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X