moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. december 31.

„Már az európai fordulókon van a fókusz!”

Nicholas John Gooch, a magyar női rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott vezetőedzője értékelte a 2023/24-es szezon első felét.

Elég vegyes volt az első szezonfélév. Voltak edzőtáboraink, jól mentek az edzések, majd közvetlenül a szezon kezdete előtt sajnos Petra megbetegedett és hónapokra elveszítettük. Ez nyilvánvalóan nagy hatással volt a versenyeken induló csapatra” – idézte fel emlékeit Nicholas Gooch.

Calgaryban ismét volt egy edzőtáborunk, majd részt vettünk a két montreali Világkupán. A lányok egész jól korcsolyáztak, de nyilván a váltó szemszögéből, vagy akár az érmek szempontjából Petra nagyon hiányzott. Az utolsó, ázsiai Világkupa-fordulón látszott, hogy kimaradt egy verseny, és látszott a fáradtság, de nem csüggedünk és fejben már az európai fordulókra koncentrálunk. Visszatértünk egy kemény edzési szakaszba, az elmúlt néhány hétben már a januári Európa-bajnokságra készültünk, próbálunk feljebb jönni és felfrissíteni a korcsolyázókat. Erre összpontosítunk, majd a két európai Világkupa-forduló és a világbajnokság vár ránk. Ahogy mondtam, úgy gondolom, hogy a lányok jól teljesítettek, de Petra hiánya jelentősen befolyásolja azt, hogy döntőbe jusson a váltó és érmeket hozzunk haza.”

“Összességében tehát jól indult a szezon, jól sikerült a nyár, jók voltak az edzések és mindenki fejlődött, de ez most bizony hatással van ránk” – zárta gondolatait Nick.

HUNSKATE MEDIA

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X