moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. január 4.

Kijelölték az Európa-bajnokságra a short track válogatott tagjait

A magyar rövidpályás gyorskorcsolya válogatott:
2014_01_04_ST_valogatott_Europa_bajnoksag
A magyar rövidpályás gyorskorcsolya válogatott tagjai szinte észre sem vették a pár napos pihenőt. Alig múltak el az ünnepek, már ismételten teljes létszámban jégen vannak minden nap. A felkészülés folytatódik a téli olimpiára, és az előtte, január 17-19., között megrendezett Európa-bajnokságra is.

A csapat tíz nap múlva kel útra Drezdába, az EB helyszínére, ahol egy hetet töltenek, majd 20-án este már utaznak is haza. Sűrű időszak ez, de versenyzőink bírják a terhelést, korábbi években már hozzászokták a feszes tempóhoz.

A szakvezetés egyértelmű célja, hogy mind fizikailag, mind lelkileg jó állapotban, a legerősebb csapattal utazhassanak majd Szocsiba. Az Európa-bajnokság az olimpia előtti utolsó főpróba, itt már minden olimpiai résztvevő ország legerősebb csapatával, csúcs közeli formában áll rajthoz.

A kitűnő Universiade eredmények után bízunk benne, hogy sikeresen szerepelünk az EB-n is. Különösen igaz ez a férfi váltóra, akik sajnos nem lehetnek ott Szocsiban, így az EB még inkább hangsúlyos versenyük lesz.

A női váltó is teljes létszámban dolgozik, Heidum Bernadett december végi műtétje után, újra 100%-os munkát végez – hála Dr Tállay András csapatorvosunknak. A női váltó a legsikeresebb csapatunk, reméljük minden rendben lesz és a lányok, csakúgy, mint a fiúk, jó eredménnyel jönnek majd vissza Németországból.

A magyar női válogatott tagjai az EB-n: Lajtos Szandra, Darázs Rózsa, Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Kónya Zsófia

A magyar férfi válogatott tagjai az EB-n: Knoch Viktor, Oláh Bence, Béres Bence, Burján Csaba, Liu Shaolin Sándor

A csapat vezetés: Darázs István – csapatvezető, Telegdi Attila – szövetségi kapitány, Zhang Jing – edző, Gyömbér Noémi – pszichológus, Cheng Liang – masszőr, Knoch Balázs – technikus.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X