moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2020. február 11.

Kiharcolták, utazhatnak

A drezdai világkupaverseny után immár hivatalossá vált, hogy a márciusi szöuli világbajnokságon két női short trackesünk léphet jégre: az indulási jogot Jászapáti Petra és Lockett Deanna szerezte meg.

A négy éremmel (egy arany, két ezüst, egy bronz) záruló drezdai világkupaverseny után a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott nagyobb egy része hazautazott, ám akadtak olyanok, akik Dordrecht felé vették az irányt, hiszen péntektől vasárnapig a holland városban rendezik a világkupa-sorozat utolsó, hatodik állomását.

A dordrechti vk-viadalon induló magyarok névsora: Krueger John-Henry, Oláh Bence, Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia és Sziliczei-Német Rebeka, mellettük juniorjaink (Bontovics Balázs, Nógrádi Bence, Talabos Attila, Tiborcz Dániel és Somogyi Barbara) is lehetőséget kapnak az utolsó világkupaversenyen.

A sportágban jártak ebből a névsorból persze valami mást is kiolvasnak…

A drezdai világkupaversenyen ugyanis eldőlt, hogy a női váltónk nem indulhat a március 13. és 15. közötti szöuli világbajnokságon – az év fő eseményén két női short trackesünk léphet jégre.

És mivel a Drezdából hazautazók itthon folytatják a felkészülést a világbajnokságra, könnyű összerakni, hogy Szöulban Jászapáti Petra és Lockett Deanna képviseli a magyar színeket az egyéni távokon.

„Petra és Deanna harcolta ki a szezon versenyein a világbajnoki indulás jogát” – erosítette meg Bánhidi Ákos csapatvezető.

Mindez persze nem azt jelenti, hogy Krueger John-Henry nem lesz ott a vb-n, az ő esete speciális, hiszen szeptember végi sérülése után a januári debreceni Európa-bajnokságon tért vissza, és bár a drezdai vk-viadalon megmutatta, mire képes, hiszen 1500 méteren szerzett egy bronzot, emellett tagja volt az aranyérmes vegyes váltónak, neki még szüksége van erre a dordrechti versenyre.

A szöuli világbajnokságra a férfi közül Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Krueger Cole és Varnyú Alex utazik.

HUNSKATE Média / Kovács Erika

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X