moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. szeptember 13.

A kanadai olimpiai csapat


A Kanadai Olimpiai Bizottság és a Kanadai Gyorskorcsolya Szövetség megnevezte azt a tíz versenyzőt, valamint két edzőt, akik a rövidpályás gyorskorcsolyában képviselik Kanadát a 2018. évi Téli Olimpiai Játékokon.

A versenyzők a Montreálban augusztusban megtartott válogatón harcolták ki indulási jogukat.

A hölgyeknél az első három jelölt, az életük első olimpiájára készülő: Kim Boutin, Jamie Macdonald és Kasandra Bradette. Közülük Boutin volt a legeredményesebb, aki a kilenc versenyszámból nyolcban bizonyult a legjobbnak.

A férfi mezőnyben a válogató után kijelölt sportolók: Samuel Girard, Charles Hamelin és Charle Cournoyer. Girard, aki szintén először vesz részt az ötkarikás játékokon, a lista élén zárta a versenyt, hiszen a kilenc futamból hét alkalommal győzött.  A négyszeres olimpiai dobogós Charles Hamelin a második helyet szerezte meg, ezzel kvalifikálta magát élete negyedik olimpiájára, míg a 2014. évi olimpia bronzérmese, Cournoyer harmadik lett, s ezzel került be az olimpiai válogatottba. A további helyeken François Hamelin és Marianne St-Gelais, Pascal Dion és Valérie Maltais.

A kanadai női és férfi válogatott vezető edzői: Frédéric Blackburn illetve Derrick Campbell.

http://www.speedskating.ca

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X