moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2024. február 25.

Junior világbajnok a női váltó

Remek korcsolyázással junior világbajnok lett 3000 méteren a Schönborn Melinda, Somodi Maja, Szigeti Dóra, Végi Diána Laura összetételű női váltó.

Az ISU Junior Világbajnokság záró napján a női váltónkért izgulhattunk, hiszen remek versenyzéssel az első helyen jutottak be a döntőbe. A finálét megelőzően a dél-koreai csapat visszalépett, így az olasz, valamint a lengyel válogatott ellen lépett jégre a magyar négyes.

Egyetlen pillanatig sem volt kérdés, hogy kiknek a nyakába kerül az arany, ugyanis a lányok tökéletesen versenyezve, esélyt sem adtak az ellenfeleknek és fölényes győzelmet arattak.

Boldog vagyok, és remélem, hogy a lányok is boldogok, mert óriásit dolgoztak és egy könnyed győzelemnek tűnt ez a döntőbe, de ezért az elődöntőben egy akkorát kellett menni és abban futamban sem találtam hibát” – kezdte büszkén Lakatos Tamás

Az elődöntő egy Japánnal, Dél-Koreával, Hollandiával felálló elődöntő volt, amiben irgalmatlan fegyelmezettnek kellett lenniük, nagyon jól kellett korcsolyázni. Ezt megtették a lányok, megnyerték, nagyon nagyot dolgoztak, végig irányították a futamot, szenzációsan mentek, úgy jutottak be a döntőbe, amiben a koreai edző visszaléptette Koreát a rajttól, amivel a döntő egy picit könnyebbre sikerült. A lányoknak úgy kellett fölmenni a jégre, hogy tudták azt, hogy ők az esélyesek, jól mentek, szenzációsan betartották a taktikai utasítást teljesen fegyelmezetten, hibamentesen lehozták a döntőt is, ez egy nagyon nagy teljesítmény. Igazából izgalmak se voltak, mert annyira uralták ezt a futamot, hogy teljesen rendben, szépen lement. Én azt gondolom, hogy könnyed győzelemnek nézett ki, de nagyon-nagyon sokat tettek érte és nagyon örülök, hogy világbajnokok tudtak lenni. Utolsó utasításként azt mondtam Nekik, hogy gyerünk csajok, nyerjük meg, ezt betartották, amit nagyon köszönök és gratulálok Nekik!” – zárta boldogan Lakatos Tamás, a junior-válogatott vezetőedzője.

Szívből gratulálunk!

HUNSKATE MEDIA

 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X