moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2016. november 16.

Hazaérkezett a sikeres amerikai világkupa versenyekről a rövidpályás gyorskorcsolya válogatott

Több hetes amerikai túráról érkezett haza kedden délután a rövidpályás gyorskorcsolya válogatott, amelynek tagjai hat érmet is begyűjtöttek, köztük két aranyérmet a két amerikai világkupa versenyen.
A Liszt Ferenc repülőtéren Orendi Mihály ügyvezető igazgató köszöntötte a két amerikai világkupáról hazaérkező sikeres csapatot.

A Calgaryban rendezett világkupa-versenyen Liu Shaolin Sándor az 500 méteres táv világbajnokaként magabiztosan, országos csúcsot futva győzött, öccse, Liu Shaoang szintén országos rekordot elérve bronzérmet nyert 1000 méteren, ezzel pályafutása első vk-medálját szerezte meg. A Liu testvérek, valamint Knoch Viktor és Burján Csaba (az előfutamban Oláh Bence) alkotta férfi váltó 5000 méteren aranyérmes lett, míg a Bácskai Sára Luca, Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Jászapáti Petra összeállítású női staféta az elődöntőben országos csúcsot döntött, a fináléban pedig harmadikként zárt. Az egy héttel később, Salt Lake Cityben lebonyolított viadalon Liu Shaolin Sándor 1500-on második, míg Kónya Zsófia 1000 méteren harmadik volt.

lanyok

Liu Shaolin Sándor a landolás után az M4 Sportnak nyilatkozva elmondta szerinte a tavalyi eredményekhez képest tapasztalt ugrásszerű fejlődés a nyári kemény edzéseknek és annak köszönhető, hogy mindenki sokkal motiváltabb lett.

A hosszabb kihagyás után visszatérő Kónya Zsófia elmondta, őt magát is meglepték a jó eredmények. “Kicsit később csatlakoztam be a felkészülésbe, mint a többiek, de ugyanazt a kemény munkát el tudtam végezni velük. Úgy látszik, hogy sikerült visszaerősödnöm szinte ugyanarra a szintre, mint amin voltam. Úgy tűnik, hogy nagyon jó kis csapat állt össze” – utalt arra, hogy Calgaryban a váltóval Heidum Bernadett nélkül sikerült dobogóra állni.

A sportolók hamar eltűntek szeretteik családtagjaik ölelő karjában, de pihenés csak csütörtökig engedélyezett, majd megkezdődik a munka  a decemberi két ázsiai világkupára.

A folytatás:

2016. 12.09-11 Shanghai
2016. 12.16-18 Gangneung

Kónya Zsófia repülőtéri gyorsinterjúja

A legfrissebb magyar csúcslisták itt megtalálhatók.  (Boda Csaba összeállítása)

 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X