moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2016. november 19.

„Ha hibázunk, nem lesz esélyünk”

A férfi és női rövidpályás gyorskorcsolyázók is jó eséllyel pályáznak olimpiai kvótákra a 2018-as pjongcsangi téli ötkarikás játékokra – árulta el Zhang Jing, a válogatottak szakmai tanácsadója.

A rövidpályás gyorskorcsolyázók Calgaryban és Salt Lake Cityben versenyeztek a világkupában, a tengerentúli túráról pedig 2 arany-, 1 ezüst- és 3 bronzéremmel tértek haza. A repülőtéren Zhang Jing szakmai tanácsadó adott rövid helyzetelemzést.

„Az első világkupa-verseny eredményeivel elégedett vagyok, bizakodásra okot adó volt. Különösen a nők teljesítettek erőn felül, látom az előrelépést – értékelt a kínai szakember.
– A második viadalon sok volt az esés, ugyanis teljesen más jégen kellett korcsolyázni, puhább és csúszósabb volt, ezzel meggyűlt a bajunk. Összességében elégedett vagyok, sokat fejlődtünk.”

Látja a potenciált a magyar versenyzőkben a szakmai tanácsadó, és már a tervei is megvannak az olimpiai kvalifikációs időszakra.

„Biztos vagyok benne, hogy tudnak javulni még. Ebben a szezonban látszik, hogy több ország is kiemelkedő versenyzőkkel áll rajthoz. A fiúk között egyre több a feltörekvő fiatal tehetség. A nőknek nehezebb dolguk van, ugyanis több a topversenyző, akik a világ legjobbjai. Biztos vagyok benne, hogy fogunk még érmeket nyerni ebben a szezonban, de az igazán nagy hangsúly a következő idényen van” – folytatta a szakmai tanácsadó, aki az olimpiai kvótákról is szót ejtett.

„A férfiak jó formában vannak, azt hiszem, meglesz az olimpiai kvalifikáció is. A nőknél, ha tudják hozni a jó formájukat és nem hibáznak, szintén meglehetnek a kvóták – bizakodott Zhang.
– A legfontosabb dolog jelenleg azonban az, hogy ne hibázzunk. Több ország is nagyon magas színvonalon korcsolyázik, 8-10 csapat is közel azonos szinten van, így nekünk is tökéleteset kell nyújtanunk. Ha hibázunk, nem lesz esélyünk.”

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X