moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2020. január 24.

Gyorsan, röviden

Hat magyar versenyzőért szoríthattunk az Európa-bajnokság pénteki napján – a teljesítményükről kérdeztük őket a mixed zónában.

LIU Shaolin Sándor
„Barátkozunk még a jéggel, de már elég jó a kapcsolatunk. Én nem emlékszem olyan világversenyre, ahol egy pénteki napon ilyen sokan kijöttek volna a csarnokba. Ötszázon világranglista-vezetőként meg kellett mutatnom, mire vagyok képes. Habár az első körben kiment a pengém, de azt hiszem, ezt egész jól tudtam kontrollálni. Elégedett vagyok az ezerötszáz méteres futásommal is.”

JÁSZAPÁTI Petra
„Nagyon örülök, hogy mindkét távon továbbjutottam, így szombaton a délutáni programban versenyezhetek. Remélem, ott is folytatom a menetelést. A pénteki előfutamok azért még nem voltak olyan nehezek a számomra, később ez már nem így lesz, van ellenfelem bőven.”

LIU Shaoang
„Ez volt a minimum, ez volt a bemelegítés. Elégedett vagyok ezzel a délelőtti teljesítményemmel, talán kicsivel lehettem volna gyorsabb, de nincs okom a szomorkodásra. Péntek van, és majdnem tele a lelátó – ez nem megszokott más versenyeken. Megtisztelő, hogy ennyien kíváncsiak ránk, emellett nagyon jó érzés hallani, hogy nekünk szurkolnak.”

BÁCSKAI Sára Luca
„Örülök, hogy ezerötszáz méteren sikerült a továbbjutás, sajnos nem érzem egyelőre csúcsformában magam, talán a hétvégére minden a helyére kerül. Nagyon jó, hogy ennyien kint vannak a csarnokban, fantasztikus a szurkolás, bár bevallom, engem ez egyelőre még stresszel – ezt még meg kell tanulnom kezelni.”

KRUEGER Cole
„Az ötszáz nem a kedvenc számom, az ezerötszáz viszont jól sikerült, innentől pedig már csak az ezer méterre és a váltóra fókuszálok. Egyszerűen szuper, amit itt, a Főnix Csarnokban van, majdnem tele a lelátó, pedig még csak péntek délelőtt van, és a világkupaversenyeken ilyenkor azért nem igazán vannak szurkolók a pályán. Végig hallottam a nézők biztatását, és ez nagyszerű érzés volt.”

LOCKETT Deanna
„Nagyszerű, hogy minden távon továbbjutottam, ám az igazi verseny csak szombaton kezdődik. A short track kiszámíthatatlan, így nem tűztem ki magam elé semmiféle helyezést, csak megyek előre, futamról futamra. Remek, hogy ezen a napon ennyi néző szurkolt a pályán, biztos vagyok abban, hogy szombaton és vasárnap még többen lesznek.”

HUNSKATE Média / Kovács Erika – Fotó: Derencsényi István

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X