moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. szeptember 30.

Az Audi ISU World Cup Short Track ünnepélyes megnyitója

Fanfárral indult az Audi ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Világkupa ünnepélyes megnyitója, amelyen először a sportág jövőjét megjelenítő utánpótlás korú versenyzői vették birtokba a jeget, miközben Budapestről készült fotómontázsban gyönyörködhettek a nézők.

A Debreceni Jégvirág Korcsolyázó Sportegyesület (DJKSE), Jászberényi Sportegyesület (JSE), a Magyar Testgyakorlók Köre (MTK) és a Szegedi Korcsolyázó Egyesület (SZKE), Tuti Korcsolyázó Közhasznú SE reménységei tartottak /adtak rövid, ám annál látványosabb bemutatót az egyéni és váltó versenyzés mozdulataiból, helyzeteiből.
A Szent István Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium Kamarakórusa tolmácsolásában csendült fel a Himnusz.

Az ünnepi köszöntők sorát Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár kezdte:” A mostani megmérettetés tétje nagy, hiszen már ezen a versenyen is, a jövő évi Téli Olimpiai Játékokon történő indulás a cél, amelyre minden versenyző készül,” mondta, majd hozzátette: „a mostani mezőny létszáma megdöntött minden korábbi rekordot: hiszen 43 ország 256 versenyzője küzd meg mától a minél jobb szereplésért.”
Az ünnepi szavak méltó illusztrálására trikolor színben pompázott a 144 m3 jéggé fagyott víztükör.

Az ISU nevében Jae Youl Kim üdvözölte a megjelenteket. Magyar nyelven kezdte köszöntőjét: „Jó napot kívánok, Hölgyeim és Uraim!” , ezzel  hatalmas sikert aratott. Kimagasló formát igénylő különösen fontos szezonnak minősítette az előttünk állót. Köszönetet mondott mindenkinek, a  döntéshozóktól az önkéntesekig. Ahogy kezdte, magyarul is fejezte be mondandóját, jó versenyzést és jó szórakozást kívánva.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X