moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. október 29.

A nagypapa unokája

Immár 26. alkalommal került megrendezésre az utánpótláskorú rövidpályás gyorskorcsolyázók egyik rangos versenye, a Csizmadia Memorial Trophy: a debreceni viadalról Csizmadia Márk és Dobrán Flóra vihette haza a kupát.

Csizmadia Ferenc munkásságát, nevét méltó módon ápolja a magyar korcsolyázók családja: a magyarországi short track meghonosodását sokat tevő szakember 1994-ben hunyt el, és már halála évében megrendezésre került a nevét viselő verseny.

Az első években Székesfehérvár, majd Budapest adott otthon a nemzetközi emlékversenynek, egyszer Zalaegerszeg volt a helyszín, 2015 óta pedig Debrecenben csatáznak egymással a fiatal short trackesek.

„Édesapám halál után a családunk kezdeményezte, hogy a tiszteletére rendezzünk minden évben egy emlékversenyt, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség segítette ennek létrejöttét, ahogyan azóta is mindig segít a verseny megrendezésében – mondta el Csizmadia Ildikó, Csizmadia Ferenc lánya, aki amellett, hogy versenyzőként kétszer is elnyerte a kupát, ma már edzőként dolgozik a sportágban, hiszen az FTC trénere. – Természetesen ez a verseny az első helyen áll a szívemben, mindig azt érzem, hogy édesapám föntről figyel minket, és örül annak, hogy évről évre megrendezzük a Csizmadia Kupát.”

Csizmadia Márk és nagymamája a kupával

Az édesapa, illetve az idei eredmények kapcsán már írhatjuk, hogy a nagypapa ezen a hétvégén még nagyobb boldogsággal figyelhette fentről a versenyt, hiszen a fiúknál az unoka, Csizmadia Márk (FTC) nyerte el az összetett elsőségért járó kupát, míg a lányoknál Dobrán Flóra (MTK) bizonyult a legjobbnak.

A hétvégén megrendezett viadalon egyébként négy ország (Magyarország, Románia, Szerbia, Szlovákia) 155 sportolója lépett jégre – a cívisvárosban nyolc magyar klub (FTC, MTK, JSE-Jászberény, SZKE és TKKSE-Szeged, TDKE-Tatabánya, DJKSE-Debrecen, DVTK-Miskolc) indított versenyzőt, a legtöbb érmet a jászberényiek versenyzői szerezték, illetve a legnagyobb létszámban az FTC és a jászberényi klub korcsolyázói szerepeltek az eseményen

„Évről évre egyre színvonalasabb a verseny: folyamatosan nő az indulók létszáma, és emellett erősödik a mezőny is – állapította meg Csizmadia Ildikó. – Jó látni, hogy a felnőttek kimagasló eredményei után egyre erősödik az utánpótlásunk. Eddig is dolgoztunk sokat, ám az olimpiai arany, és a többi kiváló eredmény még inkább munkára sarkall mindenkit. Nagyot léptünk előre, sokat fejlődött az utánpótlásunk az elmúlt években, amit jól mutat, hogy a nemzetközi versenyeken a magyar juniorok már egyre gyakrabban érnek oda a mezőny elejére.”

A lányoknál Dobrán Flóráé lett a kupa


Eredmények

HUNSKATE Média / Kovács Erika – Fotó: Derencsényi István 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X