moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2022. április 16.

Van még benne… 

Észtország fővárosában, Tallinnban lezajlott az idei junior műkorcsolya és jégtánc világbajnokság, ahol a magyarok az utóbbi évtized legfiatalabb csapatával vettek részt.

A rövid programból ugyan egyik magyar versenyző sem jutott tovább, Vardanjan Gurgen szakági igazgató még is szép jövőt lát a fiatalokban. – Minden versenyzőnk egy-egy hellyel maradt le a kűrről, ezzel az eredménnyel teljesen elégedett természetesen így nem lehetek, de a következő világversenyre már jobbak leszünk – mondta a szakvezető. 

Műkorcsolyában a lányok mezőnyében Papp Vivien képviselte hazánkat, a fiúknál Alexander Vlasenko, a jégtáncban pedig Leveles Réka és Leveles Balázs. 

Ha pedig sorba megyünk: 9 tized… Vivinek ez többet mond most rossz értelemben, mint sokaknak egy évtized.
Versenyzőnknek ennyi hiányzott ugyanis a döntőbe jutáshoz. Szép programot futott, de sajnos a bírók elvették az egyik ugrását, ami végül a továbbjutásába került.

Alexander pedig 3 pont híján nem jutott tovább, kimondható, az általa bemutatott flippben az esésen csúszott el a továbbjutása. Viszont bemutatta a tripla axelt, amit versenyen magyar korcsolyázó több mint egy évtizede nem mutatott be.

Jégtáncban a magyar testvérpárnak pedig ez egy jó tanulási lehetőség volt, van még bennük jövő bőven. 

HUNSKATE media – Palánki István

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X