moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2022. augusztus 16.

Műkorcsolya és jégtánc: elrajtolt a szezon

Az elmúlt hétvégén a Gyakorló Jégcsarnok adott otthont a felnőtt és a junior műkorcsolyázók, valamint jégtáncosok őszi szezonnyitójának, a tesztversenynek.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség immáron ötödik alkalommal rendezte meg a műkorcsolya és jégtánc tesztversenyt a Gyakorló Jégcsarnokban. Az évadnyitó eseményen felnőtt és juniorkorú versenyzők mutatták be programjaikat hazánk kiemelt bírói és technikai panele előtt – a szakemberek a versenyt követően tanácsokkal látták el a sportolókat. A kétnapos megmérettetésen 13 induló vett részt, egy senior és hét junior női műkorcsolyázó, két junior férfi műkorcsolyázó, két senior és egy junior jégtáncos.

A junior műkorcsolyázó hölgyek tesztversenyét Papp Vivien (HKA) (148,10) nyerte, megelőzve a mindössze néhány ponttal lemaradó, második Polina Dzsumanyijazovát (DSC) (144, 77) és a harmadik Zsembery Anna Katinkát (VAS) (126,94), míg a fiúknál Aleksandr Vlasenko (SKSE) (173,11) magabiztosan végzett az élen, fivére, Aleksei Vlasenko (SKSE) (117,45) pedig összesítésben a második helyen zárt. A junior jégtáncosoknál Maya Rose Benkiewicz, Mark Shapiro (HKA) páros mutatta be a programját, míg a felnőtteknél Mariia Ignateva és Danijil Szemko (HKA), valamint Lucy Hancock és Ilias Fourati (HKA) produkcióját láthatta a közönség. A felnőtt műkorcsolyázók közül Schermann Regina (KSI) lépett jégre.

Az ifjú reménységek nem pihenhetnek sokáig, hiszen augusztus 31. és szeptember 3. között Csehországban, Ostravában rendezik a Junior Grand Prix második állomását, számunkra itt veszi kezdetét a JGP-sorozat.

„Úgy gondolom, hogy az idei verseny jobban sikerült, mint a tavalyi megmérettetés, elégedett vagyok a versenyzők teljesítményével, sokkal jobb formában léptek jégre, mint az elmúlt esztendőben. Jól teljesítették a rövid programokat, és a kűrök sem sikerültek rosszul. A válogatási elvek és a kétnapos tesztverseny alapján eldőlt, hogy kik képviselhetik hazánkat a Junior Grand Prix különböző állomásain” – értékelt dr. Vardanjan Gurgen.

„A felnőtt versenyzők nem voltak csúcsformában, a teljesítményük még nem tökéletes, de még nem is várjuk el tőlük. Az esetükben az volt a legfontosabb, hogy bemutassák az új programjaikat és lássuk, hogy hol tart a felkészülésük. Két hét múlva élesben is elrajtol a szezon, a Junior Grand Prix második állomásának a csehországi Ostrava ad otthont, a felnőttekre a Challenger Series versenyei várnak, majd októberben a Budapest Trophy következik. Sok sikert kívánok a további felkészüléshez és a versenyeken való részvételhez!” – fogalmazott a műkorcsolya ágazati igazgató.

A tesztverseny részletes eredményei ide kattintva érhetők el.

Galéria ITT.

HUNSKATE media

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X