moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. március 29.

Tóth Ivett a 14. helyen jutott be a legjobb 24 közé a világbajnokságon

Szerdán a nők rövidprogramjával kezdődött a műkorcsolya és jégtánc világbajnokság Helsinkiben. 37-en álltak rajthoz. Tóth Ivett az ötödik csoportban másodikként lépett a jégre.

A Michael Jackson feldolgozásra futott kötelező gyakorlat remekül sikerült, A három ugrás a Tripla+Tripla Toeloop, a tripla Lutz és dupla Axel kivitelezésében a pontozók sem találhattak hibát. A lépéskombinációk  és a forgások is magával ragadták a közönséget. Hatalmas taps kísérte Ivett gyakorlatának befejezését. A pontozók 61.00 pontra értékelték a programot, ami az eddigi legjobbjától, az Eb-n elért pontszámától is csupán 0,46 századdal volt kevesebb.

Ivett nagyon elégedett volt a mixed zónába érve, s leginkább azt emelte ki, hogy a hatalmas drukk és feszültség ellenére is meg tudta ismételni eddigi legjobb teljesítményét.

Gór-Sebestyén Júlia és  a koreográfus a francia Richaud Benoit a palánk mellől szurkolta végig Ivett gyakorlatát. Az Európa-bajnok edzőnő boldogan értékelte az Eb nyolcadik tanítványa teljesítményét.

Az utolsó csoport befejezése után alakult ki a rövidprogram végeredménye. Tóth Ivett a 14.helyen várja a pénteki folytatást. Röviddel a verseny után már sorsoltak is a hölgyek. Ivett a második csoport negyedik indulója lesz a kűrben, vagyis 10.-ként lép a jégre. A kűrben számításaink szerint, ha megtartja helyezését, akkor biztosan szerez kvótát az olimpiára.

A kvalifikációs szabályt előző hírünkben megtalálják.

A verseny eredményeit on-line itt nyomon követhetik.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X