moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. január 24.

Szerdán kezdődik a Műkorcsolya és Jégtánc Európa-bajnokság

Elérkezett a 2023-as esztendő egyik legjobban várt műkorcsolya- és jégtáncversenye, a kontinensbajnokság, melyen összesen 6 sportoló képviseli hazánkat. A Műkorcsolya és Jégtánc Európa-bajnokságnak január 25. és 29. között Espoo ad otthont.

Szerdától-szombatig Finnországra figyel a korcsolyatársadalom. A kontinensviadalon műkorcsolyázóinkat Láng Júlia, Vlasenko Alexandr, jégtáncban Ignateva Mariia és Szemko Danijil, páros műkorcsolyában pedig Pavlova Maria és Sviatchenko Alexei képviseli Magyarországot. Dr. Vardanjan Gurgen, a műkorcsolya ágazat sportigazgatója bizakodóan tekint az Európa-bajnokság elé.

„A napokban minden sportolónk megérkezett az Európa-bajnokság helyszínére, Espooba. Mindenki túl van az első edzéseken, elvégeztük az utolsó simításokat, az egész csapat nagyon motiváltan várja a versenyt” – kezdte a felvezetést Dr. Vardanjan Gurgen.

„Úgy gondolom, hogy a párosunknak és a jégtáncosainknak is nagyon jó esélye van a legjobbak közé kerülni, azonban ehhez az kell, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki magukból a jégen. Az egyéni számokban ugyancsak óriási esélyt látok a döntőbe kerülésre. Az utóbbi hetek, hónapok versenyeiből kiindulva érezhető, hogy számottevően javult a teljesítményük és bravúros lenne, ha a legjobb 18-ba kerülnénk, de jelenleg a döntő az elsődleges cél. A hangulat kiváló, számoljuk a napokat a kezdésig. Kísérjétek figyelemmel a versenyeket, és szurkoljatok a magyaroknak” – mondta a műkorcsolya ágazat sportigazgatója.

A kontinensviadalt az M4 Sport és az Eurosport közvetíti élőben.

Műkorcsolya és Jégtánc Európa-bajnokság

Finnország – Espoo, 2023. január 25-29.

A program (az alábbi időpontok a magyar idő szerinti közvetítési időpontok)

2023. január 25., szerda

12:15 – Páros műkorcsolya, rövidprogram

16:45 – Férfi műkorcsolya, rövidprogram

 

2023. január 26., csütörtök

12:15 – Női műkorcsolya, rövidprogram

18:25 – Páros műkorcsolya, kűrprogram

 

2023. január 27., péntek

12:15 – Jégtánc, ritmustánc

17:00 – Férfi műkorcsolya, kűrprogram

 

2023. január 28., szombat

12:00 – Női műkorcsolya, kűrprogram

17:30 – Jégtánc, kűrprogram

HUNSKATE media

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X