moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2020. december 10.

Se Európa-bajnokság, se junior-világbajnokság

Újabb világversenyek törléséről döntött a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU): a 2020–21-es szezonban nem rendezik meg a műkorcsolya-Európa-bajnokságot és a szinkronkorcsolya-juniorvilágbajnokságot sem.

„A december 10-én ülésező ISU-tanács a hamarosan megjelenő kommunikációban foglalt egyéb döntések mellett arról határozott, hogy a világszerte romló járványhelyzet miatt törli a 2021-es műkorcsolya-Európa-bajnokságot és szinkronkorcsolya-juniorvilágbajnokságot” – áll az ISU ma kiadott közleményében.

A műkorcsolyázók és jégtáncosok kontinensviadalát Zágrábban rendezték volna meg január 25. és 31. között, míg a junior szinkronkorcsolyázók világbajnokságának Lyon adott volna otthont március 12–13-án.

Mint ismert, a nemzetközi szövetség korábban több, a 2022-es pekingi olimpia teszteseményének számító versenyt elhalasztott, köztük az eredetileg december 10–13-ra ütemezett műkorcsolya grand prix döntőt is. A tanács ma erről is végső döntést hozott: a halasztásból ez esetben is törlés lett.  

Az ISU néhány hete már a műkorcsolyázók és jégtáncosok junior-világbajnokságát is törölte, amelynek a kínai Harbin adott volna otthont. Így a sportág képviselőinek ebben a szezonban már csak a felnőtt világbajnokságon van esélyük megméretni magukat, az ugyanis egyelőre még változatlanul szerepel a nemzetközi szövetség versenynaptárában.

A mai közleményben foglaltak szerint amennyiben a majdani pandémiás helyzet nem teszi lehetővé a világbajnokság biztonságos lebonyolítását Stockholmban március 22. és 28. között, az ISU tanácsa a szezon hátralévő műkorcsolyaversenyei, így az április 15–18-ig Oszakában megrendezendő csapatvilágbajnokság megrendezésének lehetőségét is újratárgyalja.   

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X