moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2022. október 10.

Rangos mezőny a SEAT Budapest Trophyn!

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség immáron harmadik alkalommal rendezi meg a Budapest Trophyt október 14. és 16. között a Vasas Jégcentrumban. A háromnapos, rangos nemzetközi verseny névadója ezúttal a MOKSZ főtámogatója, a SEAT Magyarország.

Az idei SEAT Budapest Trophy két esztendő után újra a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség, az ISU Challenger Series versenysorozatának egyik állomása lesz, melyen a felnőtt versenyzők értékes ranglistapontokat gyűjthetnek, illetve technikai minimum pontszámokat szerezhetnek. A legjobbak így nagy eséllyel képviselhetik hazájukat a soron következő világ-, és kontinensbajnokságon. A háromnapos eseményre rendkívül erős mezőny nevezett: 4 kontinens közel 30 országának több mint 100 műkorcsolyázója és jégtáncosa lép jégre a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban. Hazánkba érkezik többek közt a tavalyi verseny győztese, Matteo Rizzo is. A magyar színeket 13-an képviselhetik a nívós megmérettetésen. Junior kategóriában Ekker Léna, Major Martina Petra, Virányi Hanna Laura és Zsembery Katinka, felnőtt kategóriában pedig a hölgyeknél Láng Júlia, Schermann Regina és Zsirnov Daria, míg az uraknál Berei Mózes József és Vlasenko Alexandr. Jégre lépnek jégtáncosaink, a Hancock Lucy–Ilias Fourati és az Ignateva Mariia–Szemko Danijil kettős is. A rangos nemzetközi versenyre a belépés ingyenes. A verseny időbeosztása, a nevezettek listája és további hasznos információk megtalálhatók az esemény oldalán: http://hunskate.hu/budapesttrophy.html.

Médiaakkreditáció

A versenyre a sajtó munkatársai a media@hunskate.hu email címen akkreditálhatnak. Határidő: 2022. október 13., csütörtök, 12:00. Határidőn túl beérkező kérelmeket nem áll módunkban elfogadni. A regisztráció nem automatikus, elfogadásáról visszaigazoló emailt küldünk.

HUNSKATE MEDIA

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X