moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2022. október 4.

Műkorcsolya-jégtánc: a gdanski és pozsonyi szereplésről

Műkorcsolyázóink és jégtáncosaink csütörtöktől vasárnapig két versenyen és két helyszínen – Lengyelországban, valamint Szlovákiában képviselték hazánkat.

Az ISU Műkorcsolya és Jégtánc Junior Grand Prix-sorozat ötödik állomását Gdanskban, a Challenger Series Ondrej Nepela Memorialt pedig Pozsonyban rendezték.

A lengyelországi Junior Grand Prix-n debütáló Zsembery Anna Katinka (VAS) 103,57 ponttal a 35. helyen végzett, Dzsumanyijazova Polina (DSC) pedig 156,16 ponttal a 49 fős mezőny 12. helyét szerezte meg, s a 4. legjobb európaiként zárt az első Junior Világkupáján. Gdanskban mutatkozott be Vlasenko Aleksei (SKSE), aki 127,81 ponttal 19. lett (28), és jégtáncosaink, a Benkiewicz Maya Rose-Shapiro Mark (HKA) jégtánc kettős is, akik 113,62 ponttal a 17. pozícióban zártak.

A háromnapos Ondrej Nepela Memorialnak Szlovákia fővárosa adott otthont. Schermann Regina (KSI) 132,29 ponttal 10. lett (15), míg Vlasenko Alexandr (SKSE) 177,16 ponttal szintén a 10. pozícióban zárt (13). Jégtánc kettősünk, Ignateva Mariia és Szemko Danijil (HKA) 147,39 egységet szereztek, és a 8. helyen végeztek (10).

„A gdanski Junior Grand Prix valamennyi magyar versenyzője először lépett jégre junior világversenyen. Miután a jereváni junior világkupát törölték, így az átlagosnál sokkal népesebb mezőny gyűlt össze minden kategóriában. Polina a 12. helyen végzett, Maya és Mark pedig a 17. helyen zárt, így ők megszerezték a junior világbajnokság minimum technikai pontjait. Katinkának és Alekseinek ez sajnos nem sikerült. Polina debütálása igen sikeresnek mondható, hiszen a hölgyeknél népes, 49 fős mezőny jött össze, az előkelő helyezés mellett jó eredményt is ért el (156, 16 pont). Katinka programjaiban sajnos voltak hibák, de a korcsolyázása és az előadásmódja bizakodásra adhat okot. Jégtánc párosunk a 24-es mezőnyből 17. lett – Maya és Mark mindösszesen fél éve alkotnak egy párt, de úgy gondolom, hogy még sok szép és kiemelkedő eredményt érhetnek el. Alekseinek a kűr nem úgy sikerült, ahogyan azt terveztük, de ez a tapasztalatszerzés viheti őt előre a jövőben” – értékelte a háromnapos lengyelországi versenyt Dr. Vardanjan Gurgen.

 „Ez volt a szezon első kiemelt senior megméretés a versenyzőink számára. Regina és Alexandr biztató szerepléssel és programokkal vágtak neki a szezonnak. Természetesen voltak apró hibák, ámde, ha ezeket kijavítják, a következő versenyeken még ennél is jobb eredményt érhetnek el. Mariia és Danijil technikailag nehéz programokkal rukkoltak elő. A ritmustánc után, a versenyt követő konzultáción a technikai paneltől megtudtuk, hogy mi az, amin javítani kell ahhoz, hogy a megfelelő szintet elérjék. Kűrprogramjukkal a tavalyi kontinensbajnokságon megszerzett pontokat sikerült felülmúlniuk” – összegezte a pozsonyi viadalt a műkorcsolya ágazat igazgatója.

HUNSKATE media

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X