moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. november 22.

Párosunk a Grand Prix-döntő kapujában

November 17. és 19. között a finnországi Espoo adott otthont az ISU Grand Prix-sorozat 5., utolsó előtti állomásának. A rangos versenyre műkorcsolya párosunk, Pavlova Maria és Sviatchenko Aleksei, valamint jégtáncosaink, Ignateva Mariia és Szemko Dani harcolta ki meghívást.

Az finnországi Grand Prix lehetőséget biztosított párosunk – Maria és Aleksei – valamint jégtánckettősünk – Mariia és Dani – újabb, kihívásokkal teli megmérettetésére. Már az a tény, hogy mindkét versenyszámban – páros műkorcsolya és jégtánc – indíthattunk versenyzőket a GP sorozat 5. állomásán, a szervezők meghívásának köszönhetően, is olyan sikerként könyvelhető el, amely versenyzőink felkészültségét és elismertségét mutatja” – kezdte értékelését Bálint Csaba, a műkorcsolya ágazat sportigazgatója. 

A páros versenyt igen nagy izgalommal vártuk, hiszen versenyzőink a Grand Prix-döntőbe jutásért is küzdöttek, nemcsak az espooi dobogóért. A dobogós helyezés sikerült, a harmadik helyen fejezhették be a versenyt, de a döntőbe jutás a sorozat következő, és egyben utolsó állomásán dől el ezen a hétvégén Japánban. Versenyzőink itt nem állnak rajthoz ugyan, de a sorozat első 6 helyéért folytatódik a küzdelem Oszakában. Jégtánc kettősünk programjai a pontozóbírók ítélete alapján még csiszolandó ugyan, de a közönség és az itthonról szurkolók tetszését elnyerte. Mariia és Dani Budapesten készül a szezon következő versenyére, a Bosphorus kupára.”

„Versenyzőink nem pihenhetnek, hiszen a versenyszezon dübörög tovább, újabb és újabb kihívásokra, megmérettetésekre hívva sportolóinkat. Szurkoljunk mindannyiuknak” – üzente értékelése végén Bálint Csaba.

Eredmények

ISU Grand Prix of Figure Skating – Grand Prix Espoo

Finnország – Espoo, 2023. november 17-19.

Páros műkorcsolya

Pavlova Maria-Sviatchenko Aleksei – 3. hely (186,19 pont)

Jégtánc

Ignateva Mariia-Szemko Dani – 10. hely (147,40 pont)

HUNSKATE MEDIA

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X