moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. november 3.

Műkorcsolya: október végi hajrá

Október utolsó hetében versenyzőink újabb megmérettetésekkel néztek szembe. Senior párosunk a vancouveri ISU Grand Prix-n, junior és fiatalabb versenyzőink pedig a szlovákiai Trnava Kupa nemzetközi versenyen indultak. A hetet jó eredményekkel zártuk. Bálint Csaba, a műkorcsolya ágazat sportigazgatója értékelt.

ISU Grand Prix – Vancouver (PS – ezüst)

Senior páros versenyzőink a negyedik helyen álltak – mindössze 0,58 pont különbséggel az Ausztráliából érkező kettős mögött – a rövidprogram után, a kűrben azonban a 2. helyet szerezték meg kiegyensúlyozott futással. A pontozóbírók értékelése biztató mind az elemeket megítélő GOE esetében, mind a komponens pontszámokra vonatkozóan.”

Trnava Cup (JW – arany)

„Junior női versenyzőink – akik számára ez a megmérettetés egyben a Téli Ifjúsági Olimpiai Játékok második válogatóversenye is volt – szép eredménnyel zárták a versenyt. A rövidprogram után korcsolyázóink a 33 fős mezőnyben az első helytől a 21. helyig szétszóródva várták a folytatást, de a kűrversenyben mindenki előrébb tudott lépni. Polina megtartotta az első helyezését, így aranyéremmel fejezte be a versenyt. Ekker Léna a 10. helyről várta a folytatást a rövidprogram után, míg kűrben a negyedik helyezést érte el, összesítve pedig 6. lett. Zhang Boglárka a rövidprogram 11. helyezése után a kűrben 7. lett, így összesítésben a 9. helyen fejezte be a versenyt. Virányi Laura a 18. helyen zárt. A junior fiúk versenyében Rác Kolos a 8. helyet szerezte meg.”

Advanced Novice kategóriában indult női versenyzőink futása az alábbi eredményeket hozta az igen népes, 41 fős mezőnyben:

Hiezl Emma 7. hely

Széplaki Zsófia 15. hely

Incze Brigitta 20. hely

Fülöp Szilvia 27. hely

Szigeti Dorina 28. hely

Keller Rita 36. hely

Versenyzőink nem pihenhetnek, hiszen a versenyszezon robog tovább, a novemberi hónap újabb kihívásokkal várja őket.

HUNSKATE MEDIA

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X