moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. november 17.

Következik az ISU Grand Prix-sorozat ötödik állomása

November 17. és 19. között a finnországi Espoo ad otthont az ISU Grand Prix-sorozat ötödik állomásának. A rangos nemzetközi eseményen elindul műkorcsolyázó párosunk, a kanadai fordulón ezüstérmes Pavlova Maria-Svatchenko Aleksei kettős, valamint az Ignateva Mariia-Szemko Dani jégtánckettős, akik tavalyi espooi Európa-bajnokságon a 10. helyen zártak.

A kanadai Grand Prix ezüstérmes kettőse – Pavlova Maria és Sviatvchenko Aleksei – újra versenybe száll a dobogós helyezésért és a minél több Grand Prix pont megszerzéséért, hogy bejussanak a sorozat fináléjába, melynek december 7. és 10. között Peking ad otthont. Komoly versenytársakkal kell megküzdeniük, de minden esélyük megvan, hiszen folyamatos munkával, kitartóan készültek erre a küzdelemre Dmitry Savin vezérletével” – kezdte felvezetőjét Bálint Csaba, a műkorcsolya ágazat sportigazgatója.

Jégtáncosaink – Ignateva Mariia és Szemko Daniel – is a helyszínen van már, és izgatottan várják a jégtáncverseny kezdetét, hogy bemutathassák programjaikat. Mariia és Dani októberben kezdték meg a versenyszezont, azóta igen sűrű a programjuk. Bízunk abban, hogy legjobb tudásukat mutatják be Espooban. Sokat és kitartóan készültek erre a szezonra, a programjuk pedig igen értékes elemeket tartalmaz. Felkészülésüket Alexander Svinin és Irina Zhuk irányítja. Lesz miért szurkolnunk, drukkolnunk ezen a hétvégén is!” – zárta gondolatait Bálint Csaba.

A hétvégi versenynapokat előreláthatólag az M4 Sporton és az m4sport.hu weboldalon lehet figyelemmel kísérni., az eredmények ide kattintva érhetőek el.

Múlt hétvégén, november 10. és 12. között a Pavel Roman Memorial jégtáncversenyen ezüstérmet szerzett a Hancock Lucy-Fourati Ilias kettős. Ezúton is gratulálunk a nagyszerű sikerhez és bízunk benne, hogy a jelenleg is zajló Warsaw Cup-on sikerül megismételni, vagy megjavítani az eredményt. 

HUNSKATE

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X