moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. szeptember 6.

Megkezdődött a nemzetközi versenyszezon

Augusztus 30. és szeptember 2. között az ausztriai Linz városa adott otthont az ISU Junior Grand Prix második állomásának, melyen már magyar indulóknak is szurkolhattunk Ekker Léna és Vlasenko Aleksandr személyében. 

A Magyarországot képviselő versenyzők első nemzetközi versenye volt az ISU Junior GP sorozat 2. állomása Linzben. A nők versenyében Ekker Léna, a férfiak versenyében Vlasenko Aleksandr képviselte hazánkat. Mindkét versenyzőnk rövidprogramja jól sikerült, Léna első JGP részvételével 34 nevezett versenyző közül a 16., míg Aleksandr 22 nevezett versenyző közül a 8. helyet szerezte meg, mely igen bíztató kezdés volt. A kűrprogramok után kialakult végeredmény – Ekker Léna megtartotta a 16. helyezését, Aleksandr pedig a 12. helyen fejezte be a versenyt – edzők általi kiértékelése és a következő versenyeken való eredményes részvétel tervezése megtörtént, s annak megfelelően halad a további felkészülés” – kezdte meg értékelését Bálint Csaba, a pontozásos szakág igazgatója.

A versenyszezon első versenye mindig kihívásokkal teli. A programok még „nyers” állapotban vannak, így fontos, hogy a bírók és a technikai panel milyen visszajelzést ad a programokra vonatkozóan. A visszajelzések alapján történő esetleges változtatások, valamint a program “megérése” és tökélesedése okán, ahogy haladunk előre a versenyszezonban, egyre jobb és jobb eredmények várhatóak majd. Mindkét versenyzőnk ígéretes szezon előtt áll és ez a verseny volt a bemelegítés”.”

A Junior GP következő állomása Törökország, Isztambul, ahol Magyarország képviseletében Dzsumanyijazova Polina és Vlasenko Aleksei vesz részt a versenyen. Mindkét versenyzőnk felkészítése megfelelően megtörtént, így az elvárás mindössze annyi – ami persze nem kevés -, hogy tudásuknak megfelelően mutassák be programjaikat. A bírói és a technikai panel visszajelzéseit követően pedig levonhatjuk majd a szükséges következtetéseket a jövőre nézve.”

„Szeretném megemlíteni, hogy Budapest 2023 szeptember 20 és 23 között ad otthont a Junior GP 5. állomásának, ahol együtt szurkolhatunk Magyarország színeiben induló versenyzőinknek, így mindenkinek azt javaslom, vegyen részt ezen a rangos eseményen” – zárta gondolatait a pontozásos ágazat igazgatója.

Eredmények:

Ekker Léna – 123.57 pont, 16. hely.

Vlasenko Aleksandr – 174.15 pont, 12. hely.

HUNSKATE Media

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X