moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2023. szeptember 20.

Csütörtöktől a Vasas Jégcentrumra figyel a műkorcsolyavilág

Csütörtöktől-vasárnapig a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrum ad otthont az ISU Junior Grand Prix-sorozat ötödik állomásának. A háromnapos nemzetközi megmérettetésen 125 korcsolyázó lép jégre, míg a magyar csapatot 5 sportoló képviseli. A rangos versenyre a belépés díjtalan.

A magyar színeket Major Martina Petra, Szabó Cintia, Dzsumanyijazova Polina és Vlasenko Aleksandr képviseli.

Az ISU immáron 26. alkalommal rendezi meg a Junior GP-sorozatát. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Magyarország adhat otthont ennek a rangos, junior versenyzők számára életre hívott versenysorozat 5. állomásának a 2023/24 versenyszezonban. A versenysorozat 8 állomásból áll, mindegyiknek megvan a maga végeredménye, érmese. Mindegyik állomás az eredményen kívül kvalifikációs pontszámot is ad – helyezéstől függően – a versenyzőknek és a versenyszámok 6 legjobb összesített eredményű versenyzői mérik össze tudásukat a versenysorozatot lezáró Junior GP-döntőn” – kezdte a felvezetést Bálint Csaba, a pontozásos ágazat sportigazgatója.

„Vlasenko Aleksandr szintén túl van az idei első JGP-részvételén, Linzben drukkolhattunk neki, és testvére, Aleksei is megmutatta már tudását, felkészülését az isztambuli JGP-állomásán. Mindkettőjüknek szurkolhatunk a budapesti JGP-n is. Sajnos jégtáncban nem tudunk kettőst indítani, mert a Shapiro Mark és Benkiewicz Maya junior párosunk a közelmúltban befejezte a pályafutását. Mark folytatja a versenyzést Csiszér Emesével, de ők már senior kategóriában indulnak majd, és az októberi Budapest Trophy-n láthatjuk őket először. Párosban sem tudunk versenyzőt indítani jelenleg, de biztatónak tűnik a szezon elején összeállt, junior kategóriában induló Nóra Rothenbühler – Berei Mózes József párosunk, akiket a decemberi, budapesti Mikulás Kupán láthatunk először.”

„A budapesti JGP-n jégre lépő versenyzőinktől azt várom, hogy tudásuk legjavát adják, nyújtsanak élményt önmaguknak, szüleiknek, edzőiknek és érjék el a szezon eddigi legjobb, legmagasabb pontszámait. Sokat készültek erre, sok lemondással, rengeteg energiával. Szeretnék köszönetet mondani nekik, de edzőiknek, szüleiknek is, hogy elkísérik és folyamatosan buzdítják Őket ezen az úton. Azt gondolom, hogy ez az állomás ugródeszkája lehet a szezon további versenyein való részvételnek. Szóval, nagyon drukkolok annak, hogy színvonalas programokat mutassanak be mindenkinek, aki akár a helyszínen – a belépés díjtalan – akár más csatornákon követi a versenyt” – zárta felvezetőjét a pontozásos ágazat sportigazgatója.

A háromnapos megmérettetés hivatalos weboldala: https://hunskate.hu/juniorgp2023budapest.html

Program:

2023.09. 21. csütörtök

10:15 Férfi rövidprogram

14:40 Páros rövidprogram

17:15 Női rövidprogram

2023.09.22. péntek

11:30 Jégtánc ritmustánc

14:10 Páros kűrprogram

17:00 Férfi kűrprogram

2023.09.23. szombat

11:00 Női kűrprogram

17:20 Jégtánc kűrprogram

LIVE STREAM

HUNSKATE MEDIA

 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X