moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2020. augusztus 22.

Komfortzónán kívül és belül – Tesztverseny, 1. nap

Meglepetésekkel és fordulatos versennyel vette kezdetét a 2020–21-es idény: a műkorcsolyázóink és jégtáncosaink szezon eleji felmérőjének számító tesztverseny első napján Tóth Ivett tripla axellel próbálkozott, ám a vezetést Schermann Regina szerezte meg, míg Szigeti Bernadett több mint tíz ponttal elhúzott a mezőnytől a junior lányoknál.

Igen hosszúra nyúlt és szokatlan holtszezonon vagyunk túl, amely váratlan kihívások elé állította a versenyzőket, akiknek a jégpályák bezárása következtében sokáig otthoni edzésekkel kellett formában tartaniuk magukat. Jó két hónap kihagyás után aztán visszatérhettek a jégre, de a megrövidült felkészülési idő és az eltörölt versenyek (köztük a juniorvilágkupa-sorozat) miatt többen úgy döntöttek, új program összeállítása helyett tavalyi programjukat dolgozzák ki.

Ez junior jégtáncosainkra is igaz – a Kedves Katica–Sharonov Fedor-kettős (Hoffmann Korcsolya Akadémia) ráadásul a többieknél is később kezdhette meg a közös munkát, Fedor ugyanis Oroszországban ragadt, és csak június végén térhetett vissza Budapestre. Ez mai produkciójukon érződött is, de a vezetést így is magabiztosan szerezték meg Csikós Petra és Csikós Patrik (Steps On Ice SE) előtt.

Kedves Katica és Sharonov Fedor

Ha valakinek, akkor egyetlen junior fiúversenyzőnknek, az előző szezonban sérvműtéten átesett Berei Mózes Józsefnek (Sebestyén Korcsolya SE) igazán sokat kellett kihagynia az elmúlt időszakban. Ennek ellenére új programmal, teljesen más oldaláról mutatkozott be: idei rövidprogramját zsidó dallamokra korcsolyázza.

Edzéstársa, a felnőttek közt versenyző Csernoch András (SKSE) is újított: példaképe, a franciák világ- és Európa-bajnok műkorcsolyázója, Brian Joubert ikonikus kűrje miatt választotta rövidprogramja zenéjének a Mátrix című film zenéjét, és bejött neki. Jó pár hibát vétett ugyan, de egyedi elemekkel tarkított programjával meglepte a nézőket, és elenyésző különbséggel, de ő várhatja az élről a folytatást. A szezon eleji forma versenytársain, a Jégkorszak SE-t képviselő Maszljanko Alexanderen és Böröcz Mátén is érződött, akik tavalyi rövidprogramjukat korcsolyázva állnak a második és a harmadik helyen.

Csernoch András

Annál nagyobb fölénnyel szerezte meg a vezetést a junior lányok mezőnyében a Pavuk SE versenyzője, Szigeti Bernadett, aki tavalyi keringőjét tovább csiszolva, légies produkciójával több mint tízpontos előnyre tett szert a juniorok között most debütáló, a Portugal. The Man Feel It Still című slágerére korcsolyázó Szabó Cintia (JKOR) előtt. Velük ellentétben Krizsanovszki Lilinek (SKSE) csak a ruhája volt a tavalyi: rövidprogramjához idén az ABBA legendás The Winner Takes It All című dalát választotta, amellyel a harmadik helyről várhatja a kűrt.

Szigeti Bernadett

A legizgalmasabb versenyt minden szempontból a női műkorcsolyázók rövidprogramja hozta. A hatszoros magyar bajnok Tóth Ivett (Vasas SC) néhány hete már beharangozta, hogy ismét új oldaláról mutatkozik be latinos programjával, ám más meglepetést is tartogatott: megkísérelte a női mezőnyben ritkaságszámba menő tripla axelt. Bár az egyelőre hiányos volt, és eséssel végződött, az eddigieknél is izgalmasabb csatákat vetít elő női műkorcsolyázóink között. Mivel Ivett a többi ugráselemében is hibázott, a harmadik helyre szorult.

A legtöbben talán az ő és Láng Júlia (PSE) párharcát várták, aki az elmúlt szezon nemzetközi versenyein már felhívta magára a figyelmet a felnőttek között. Mint Julcsi korábban elmondta: tavalyelőtti keringőjéhez nagyon jó élmények fűzik, ezért nyúltak vissza ehhez a stílushoz idén, ám az ugrásokat tekintve az ő rövidprogramja sem a tervek szerint alakult, és teljesítménye csak a második helyre volt elég.

Az elsőként korcsolyázó Schermann Regina (JKOR), aki kora miatt nemzetközi mezőnyben idén debütálhat majd a felnőttek között, így nem hibátlan, de technikailag a legmeggyőzőbb produkciót bemutatva megtartotta vezető pozícióját. Előnye azonban egy pont sincs, így a kűrben is hasonlóan izgalmas versenyre van kilátás.

A verseny vasárnap 11 órától a kűrprogramokkal folytatódik.


Eredmények

További információk


HUNSKATE Média / Bruckner Nóra – Fotó: Kovács Álmos

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X