moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2020. szeptember 17.

Kiváló sportolók

Csupán két téli sportoló részesült a Debreceni Egyetem Kiváló sportoló kitüntetésében szerdán: a 2019–20-as tanévben nyújtott kimagasló sportteljesítményéért Csernoch András műkorcsolyázónkat és Liu Shaoang rövidpályás gyorskorcsolyázónkat díjazták.

Az atlétikai számok képviselői és a karatésok voltak túlnyomó többségben a Debreceni Egyetem szerdai díjátadóján, amelyen dr. Balogh László egyetemi docens, a Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket.

A nyitóbeszéd után a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club (DEAC) ügyvezető elnökével és elnökével, Lenténé dr. Puskás Andreával és dr. Jávor Andrással együtt adta át a Kiváló sportoló kitüntetést azoknak a hallgatóknak, akik erre az elmúlt tanévben nyújtott kiemelkedő sportteljesítményükkel rászolgáltak.

Az idei 26 díjazott közé mindössze két téli sportoló, szövetségünk két korcsolyázója került be. Olimpiai bajnok short trackesünk, az egyetem sport és rekreáció szakos hallgatója, Liu Shaoang – aki nem tudott részt venni az ünnepségen –, Európa-bajnoki címével és a világkupákon szerzett érmeivel, míg a romanisztika szak francia szakirányán tanuló műkorcsolyázónk, Csernoch András országos bajnoki címével és Európa-bajnoki részvételével érdemelte ki az elismerést.

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra – Fotó: Molnár Péter (haon.hu)

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X