moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. október 10.

Junioraink a középmezőnyben zárták a grand prix-sorozatot 

Bár a nehezített felkészülés miatt a kiugró eredmények elmaradtak, ám sok-sok tapasztalattal és pozitív energiákkal feltöltekezve tért haza Linzből a műkorcsolyázó szakágunk kétfős utánpótláscsapata és szakmai stábja. Az ISU – Junior Grand Prix-sorozat hetedik, zárófordulójában ugyanis a hölgyeknél Schermann Regina (Jégkorszak SE) a 14. lett, míg a férfi mezőnyben Berei Mózes József (SKSE) a 16. helyen végzett. 

A HUNSKATE család előzetesen a tisztes helytállást várta el a két 17 esztendős sportolótól, és az ifjú tehetségek végül a középmezőnyben végeztek. Dr. Vardanjan Gurgen, a műkorcsolya ágazat sportigazgatója így összegzett a linzi versenyhétvégét követően: 

„Tapasztalatszerzésnek remek volt a hétállomásos Grand Prix-sorozat záró fordulója. Bár a két, roppant tehetséges műkorcsolyázónk jobb teljesítményekre képes, mégis elégedettek lehetünk Regina 14. és Pepe 16. helyezéseivel. A szakmai stábbal alaposan kielemezzük mindkét fiatal szereplését és az egyeztetéseket követően, versenyzőinkkel közösen csiszolunk a felmerült hibákon. A következő edzői értekezleten a teljes grand prix-sorozatot is kiértékeljük, levonva az idei szezon tanulságait.” 

 A sportigazgató kiemelte, hogy ifjú tehetségeink legközelebb a jövő hétvégén, a Budapest Trophy-n, a VASAS Jégcentrumban bizonyíthatnak, de mindketten készülnek Rigába, a november 3-7-i Volvo Open Cupra is. Mivel Schermann Regina a női szeniorválogatott kerettagja is, ezért Budapesten, valamint a lett fővárosban szintén a felnőttek között versenyez majd. A rigai megmérettetésen Láng Júlia (PSE) és Szigeti Bernadett (PSE) is jégre lép, a férfi szeniorválogatottat pedig Böröcz Máté (Jégkorszak SE) és Csernoch András (SKSE) mellett két juniorkorú sportolónk, Berei Pepe, valamint Vlasenko Aleksandr (SKSE) képviseli majd, illetve 4 jégtáncpáros is utazik.

Kép forrás: Jégkorszak S.E.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X