moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2015. augusztus 22.

Junior GP: Nem javítottak versenyzőink a helyezésükön

A pozsonyi junior műkorcsolya és jégtánc Grand Prix, harmadik, azaz utolsó napján a jégtáncosok és a férfiak mutatták be szabadprogramjaikat. Jóllehet mindkét versenyszámban volt magyar érdekeltség, a rövid programok során megszerzett pozícióikon nem tudtak érdemben javítani fiataljaink.

Elsőként a férfi versenyt bonyolították le az Ondrej Nepela csarnokban, ahol Alexander Maszljanko révén voltunk érdekeltek.
A 17 éves fiatalember sokkal magabiztosabban futotta kűrjét, mint a rövid programját. Ezúttal három versenyzőnél bizonyult jobbnak, ám így is csak utolsó előttiként tudta zárni a versenyt. Két szép kombinációval indított, elsőként egy tripla Rittberger – dupla Toe-loop, majd egy tripla Salchow – dupla Toe-loop következett. Sajnos a további ugráselemei nem sikerültek tisztán, ezek miatt értékes pontokat vesztett. A Liszt Ferenc: “Szerelmi álmok” című művére koreografált programjának második felében érdemes kiemelni a lépéssort, amire 3-as erősségi szintet kapott. Bár másik GP szereplése már nem lesz a szezonban, több nemzetközi versenyen bizonyíthat még ezután.

Magyar jégtáncos párunk, Kimberly Wei és Illias Fourati a Csillagfény keringős rövid táncot követően a kűrt egy modern filmzenére mutatták be. A nyitó egyenes vonalú emelésük megkapta a legmagasabb 4-es erősségi szintet, a forgatott emelésük a 2-est, míg forgáskombinációjuk a 3-ast. A lépéssoraik viszont egyaránt 1-es szintet érdemeltek, a twizzle-sor első részében pedig a lány hibázott egy nagyot. Bár a kűrben csak a bolgár kettőst tudták megelőzni, összességében a rövidből hozott előnyükkel megtartották a 13. helyüket a végelszámolásban is. A kettős a GP-sorozat harmadik állomásán, Colorado Springs-ben lesz még érdekelt, ahol többek közt a junior világbajnoki ezüstérmes McNamara / Carpenter duóval versenyeznek majd együtt.

A Junior Grand Prix sorozat következő felvonására augusztus 27-29. között kerül sor Lettország fővárosában, Rigában. Ekkor ismét szoríthatunk majd magyarokért, hiszen jégtáncban Marton Villő és Daniel Semko lép majd jégre. Ezen az állomáson páros versenyt is bonyolítanak majd a rendezők, várhatóan 10 kettős részvételével.

(Forrás: hosszabbítas.hu)

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X