moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2015. szeptember 11.

Gyorsjelentés Linzből a junior GP-ről a rövidprogram után

Csütörtökön nagyon hosszú napja volt műkorcsolyázóinknak. Gyakorlatilag délután 14 órától, majdnem folyamatosan ment a verseny este 23 óráig. Éppen csak a zsüri cserélődött le a jégtánc befejezése és a női verseny között.

Jégtáncban Hanna s Dani 14.-nek mutatta be a keringő/polka összeállítású programját. Azt már az elején tudtuk, hogy nem könnyű a hatalmas mezőny, ráadásul úgy alakult, hogy a sok résztvevő miatt, a short dance-be nem sikerült a magyar bírónak, Dr. Sugár Istvánnak, bekerülnie.
Hannáék jól futottak, nagyon csinosak, szépek voltak, bár apró-szezoneleji- bizonytalanságok tarkították a programot. Így alakult ki, hogy az eddig soha nem rontott és kötelező twizzle sorban Hanna letette a lábát. Az apró hibák ellenére, megszerezték a kvalifikációs pontokat a JVB-re, így mostanra már két jégtánckettősünknek is sikerült ezt megszereznie.
A kűrben már pontozóbírónk is lesz és a pár törekszik a hibátlan futásra, bár az 1. sorszámot húzták ki.
Nagyon vártuk Tóth Ivett futását!
Ebben a számban ezúttal pontozóval együtt, – Bagó Teréz nemzetközi bíró- erősítette a panelt.
Ivett a 4. csoport 4. futója volt. Nagyon jól melegített gyönyörű új ruhájában szépen mutatott. Mindenki megállapítása az volt, hogy sokkal felnőttesebben, magabiztosabban mozgott, mint tavaly. Az előadása is sokat változott.
Gyönyörű tripla toeloop-tripla toeloop volt az indító ugrása. Forgásait a legmagasabb, 4-es szintre értékelték, lépéssorára 3-as szintet kapott, előadása jó volt. Sajnos az axelt leszimplázta, amit sosem szokott rontani. Szerencsére a jó kivitelnek köszönhetően a 7. helyen várja a folytatást!
Pénteken jégtáncosaink csak gyakorolnak, de Ivettért szurkolni kell!

Ivett az utolsó előtti csoportban fogja negyedikként, azaz 27.-nek bemutatni programját.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X