moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. szeptember 12.

Javítottak, de még több kell – Lombardia Trophy, 3. nap

Előrelépett a kűrben Yanovskaya Anna és Lukács Ádám, és a legjobb tízben zárta a Lombardia Trophyt, míg debütáló jégtánckettőseink a 17. és 18. helyen végeztek. Csernoch András 21., Böröcz Máté 22. lett.  

Minden emelést, a forgást és a twizzle-sort is a legmagasabb, 4-es szinten kivitelezte Yanovskaya Anna és Lukács Ádám a mai kűrben – a két lépéssorát viszont ezúttal 1-es, illetve 2-es szintűre értékelte a technikai panel, de a bíróktól csupa pozitív kiviteli értékeket kapott legrutinosabb jégtánckettősünk. Így négy hellyel előrébb végeztek a ritmustáncban megszerzett 13. pozíciójukhoz képest, összetettben pedig három helyet tudtak javítani, és beverekedték magukat a legjobb tízbe a szezon első megmérettetésén. A másfél hét múlva kezdődő olimpiai pótkvalifikációs versenyre készülő Anna és Ádám azonban nem a helyezésre koncentrál.

„Mivel három olyan kettős is volt most a mezőnyben, amely Oberstdorfban szintén olimpiai kvótáért fog korcsolyázni, hozzájuk, az ő eredményeikhez kell hasonlítanunk magunkat. És hát hármuk közel kettő, a csehek és a finnek is előttünk végeztek, nem is kevéssel, Németországban pedig lesznek még mások is, akikkel meg kell küzdeni. Így nem lehetünk elégedettek, a ritmustáncunkkal pláne. A kűrben próbáltuk menteni a helyzetet, és az jobban is sikerült. De ahhoz, hogy a bírók szemében átütő, megpontozható legyen a kűr, nem lehet rontani a ritmustáncban, mert utána már nagyon nehéz visszakapaszkodni. Úgyhogy ahhoz, hogy Oberstdorfban legyen esélyünk kvótát szerezni, nem így kell korcsolyázni” – jelentette ki Ádám, akinek nagyon jó élmény volt visszatérni Bergamóba, hiszen korábbi partnerével, jelenlegi vetélytársával, Carolina Moschenivel Milánóban készült, így évekig ott élt.

Debütáló kettőseink közül a tegnap picivel magabiztosabban kezdő Csiszér Emese és Lamasse Axel ott folytatta, ahol tegnap abbahagyta: a tavalyi szezonból áthozott, Egy gésa emlékiratai című film zenéjére készített kűrjükben szintén számos elemüket, így két emelésüket, valamint Emese egylábas lépéssorát és twizzle-sorát is nehezebbnek ítélték, mint a tesztversenyen, utóbbit ráadásul a legnehezebb, 4-es szintűnek. Ez azt jelenti, hogy augusztus közepe óta több mint négy ponttal nőtt a technikai elemeik kiindulópontszáma.

Csiszér Emese és Lamasse Axel

A szintén a Hoffmann Korcsolya Akadémiában készülő Ignatyeva Marija (Ignateva Mariia) és Szemko Danijil azonban, akik a tesztversenyen komolyat rontottak, még náluk is többet javítottak: ők egy elemük kivételével az összesen nehezíteni tudtak, így több mint hat ponttal emelték meg technikai bázispontszámukat, és a kűrben, valamint összetettben is Emeséék elé kerültek. A Scorpions Maybe I Maybe You című dalára korcsolyázó kettős így helycserével egy 17., edzéstársaik pedig egy 18. helyet könyvelhet el első nemzetközi eredményként.

Ignatyeva Marija és Szemko Danijil

Férfi műkorcsolyázóink a 20. és 21. helyről várhatták a folytatást – míg a rövidprogramot Csernoch András futotta egy kicsivel jobban, a kűrben fordult a kocka, és abban a két tripla axelt is tökéletesen bemutató Böröcz Mátét találták jobbnak a bírók. A különbség azonban elenyésző volt a Jégkorszak SE versenyzője javára, így összetettben is a Sebestyén Korcsolya SE műkorcsolyázója végzett előrébb. Ez – mivel mindketten többet is hibáztak – Andrisnak a 21., Máténak a 22. helyet jelentette.

Felnőtt versenyzőinket legközelebb a szeptember 23-án kezdődő Nebelhorn Trophyn láthatjuk, de előtte jövő héten még junior jégtánckettősünkért, Kedves Katicáért és Saronov Fjodorért (Sharonov Fedor) szoríthatunk, akik az oroszországi Krasznojarszkban rendezendő negyedik junior grand prix-n képviselik hazánkat.    


Eredmények


HUNSKATE Média / Bruckner Nóra

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X