moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2015. november 5.

IceChallange nemzetközi Challenger verseny -Graz

toth_ivett52
Icechallenge elnevezésű nemzetközi versenyt rendeztek október utolsó napjaiban Grazban, mely a Nemzetközi Korcsolya Szövetség Challenger versenysorozatának egyik állomása is volt. Ezen a versenyen 2 felnőtt női versenyzőnk is képviselte hazánkat. Tóth Ivett az 5. helyen ( 150,15 ponttal), míg Medgyesi Fruzsina a 14. helyen (118,47 pont) végzett.

“ Ivett remek szerepléssel végzett az 5. helyen 2 amerikai és 2 orosz versenyző mögött. A rövid programot követően a 4. helyen állt a tavalyi Junior Világbajnokság 2. helyezett orosz versenytársát is maga mögé utasítva. 54.89 ponttal megjavította élete eddigi legjobb rövid program pontszámát. Szép hibátlan programjában gyönyörűen sikerült a tripla-tripla Toeloop kombináció, emellett a lépésből Tripla Lutz és a kötelező Dupla Axel. Forgásait is magas 4-szintűre értékelte a technikai zsűri. 
A kűrben az 5. helyet szerezte meg. Szép és technikailag erős kűrt mutatott be. Először sikerült a hosszú programban is a tripla- tripla Toeloop kombináció és emellett Tripla Flipet, Tripla Rittbergert és Doupla Axel-Tripla Salchow kombinációt is ugrott.
Ezzel az eredménnyel értékes Világranglista pontokat is szerzett, így már a 44. helyen áll. A szezon eredményei alapján felállított ranglistán pedig a 19. helyen áll jelenleg. – nyilatkozta Gór-Sebestyén Júlia Ivett edzője.

A részletes eredményeket itt  megtalálják.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X