moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. október 16.

Budapest Trophy – második nap

Kiélezett küzdelmet hozott több versenyszám a Budapest Trophy 2021 második versenynapján. Magyar szempontból a legfontosabb, hogy Berei József Mózes révén magyar ezüstérem született a junior férfiak versenyében. 

Elsőként a junior férfiak léptek jégre, és Berei József Mózes (SKSE) csütörtöki produkciója alapján okkal reménykedhettünk. A magyar versenyző utolsóként lépett jégre, de sajnos rontott, így a pénteki napot ötödikként zárat. Összesítésben ez ezüstérmet ért a Sebestyén Korcsolya SE versenyzője számára. A HUNSKATE közösség nevében gratulálunk Berei József Mózesnek!

A szenior férfiak pénteki versenynapja kiélezett kűzdelmet hozott. A csütörtöki nap meglepetése volt, hogy Dmitri Alijev csak az ötödik helyen zárta a rövidprogramot, de a pénteki napon javított és végül a versenyt a második helyen fejezte be. A nap “vesztese” az ukrán Ivan Shmuratko és az orosz  Alexander Samarin voltak. Mindketten két pozícióval csúsztak vissza pénteken. Az aranyérmet végül a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtó versenyző, az olasz Matteo Rizzo szerezte meg. A magyar színeket képviselő Csernoch András (SKSE) végül a tizedik helyen zárt.

Eredmények ITT.

A MOKSZ műkorcsolya ágazati sportigazgatója Vardanjan Gurgen elmondta: “ Nagyon örülünk, hogy ilyen klasszis versenyzők látogatnak el Budapestre. A magyar közönség több négyfordulatos ugrásban gyönyörködhetett, de nem csak a helyszíni nézők csodálhatták meg a versenyzők produkcióit, hanem az  élő közvetítés során a férfi mezőny minden kűrjét több, mint tízezren nézték online”. A  magyar versenyzőkkel kapcsolatban elmondta, hogy még több van a srácokban és reméli a közeljövőben még jobb programokkal állnak elő.

A junior jégtáncosok mezőnyében két magyar pár indult. A Leveles Balázs-Leveles Réka (HKA) párosnak jól sikerült a kűrje, így ők negyedik helyez zárták a versenyt. A Csikós Patrik-Csikós Petra (SOI) páros rontott a kűrben, így visszacsúsztak a hatodik helyre. A versenyszámot az orosz fiatalok dominálták, hiszen mindhárom párosuk dobogós lett.

A legkiélezettebb versenyt a szenior jégtánc hozta.  A csütörtöki versenynapot követően fantasztikus teljesítményüknek köszönhetően a Reed-Ambrulevicius litván  páros vezetett. A kűrben elég volt egy kis figyelmetlenség és az örmény színekben versenyző Garabedian-Proulx Senecal páros kiváló teljesítménye és máris változott a sorrend. Minimális különbséggel 0,04 ponttal az örmény páros nyerte a versenyt a litván, illetve az orosz páros előtt.

A  Maria Ignateva-Danijil Szemko (HKA), illetve a Emily Monaghan-Iliász Fourati (HKA) magyar párosok  kiegyensúlyozottan szerepeltek és végül a középmezőnyben, a hatodik-hetedik helyen fejezték be a versenyt. Vardanjan Gurgen szerint mindkét párosunk fejlődése jól látható és a Budapest Trophy-n nyújtott teljesítményük alapján bizakodhatunk a sikeres folytatásban.

Szombaton mindkét korosztály női versenyzői és páros műkorcsolyázói lépnek jégre. Kezdés 13:30-kor a Vasas Jégcentrumban. 

Közvetítés ITT.

További eredmények ITT

HUNSKATE media

Fotók: Derencsényi István

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X