moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2022. szeptember 5.

Biztató rajt az ostravai Junior Grand Prix-n

Véget ért a Junior Grand Prix második, ostravai fordulója, amely a szezon első nagy megmérettetése volt a feltörekvő ifjúságnak a műkorcsolya és jégtánc szakágban egyaránt. Papp Vivien a 12. helyen, Vlasenko Alexandr pedig a 11. helyen fejezte be a csehországi viadalt.

„Számunkra ez volt az első ISU Junior Grand Prix a 2022/23-as szezonban, szinte rögtön az augusztusi tesztverseny után. Nagy létszámú mezőny jött össze Ostravában, a hölgyeknél 35, a férfiaknál pedig 21 versenyző indult a háromnapos csehországi megmérettetésen. A versenyzőink teljesítménye abszolút biztató, hiszen Vivien és Alexandr is közel volt a ranglista pontszerzéshez (az első tíz helyezett kap ranglista pontot – a szerk.). Véleményem szerint mindkét versenyzőnk többre képes, hiszen 100%-os teljesítményeket is láttunk már tőlük. Még az idény legelején vagyunk, előttük van az egész szezon, hogy bizonyítsanak. Mindketten tudnak ennél jobb eredményt is hozni és hiszem azt, hogy ezt meg is mutatják!” – összegzett bizakodóan dr. Vardanjan Gurgen, műkorcsolya ágazati igazgató.

PAPP VIVIEN PROGRAMJAI:

VLASENKO ALEXANDR PROGRAMJAI:

A következő Junior Grand Prix versenyt Örményország fővárosában, Jerevánban rendezik meg szeptember 21. és 24. között, ahol a hölgyeknél Dzsumanyijazova Polina, a férfiaknál Vlasenko Alexandr, a jégtáncosoknál pedig a Benkiewic Maya Rose – Shapiro Mark kettősünknek szurkolhatunk.

HUNSKATE media

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X