moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. szeptember 29.

Turóczi Dóra visszavonult

Turoczi_visszavonul

Turóczi Dóra bejelentette, hogy visszavonul az élvonalbeli korcsolyázástól. Az utóbbi évek egyik legeredményesebb magyar felnőtt jégtáncos párjának női tagja hosszú éveken át Major Balázzsal alkotott egy párt.

2008-tól számos junior versenyen, majd később felnőtt versenyen érek el együtt figyelemre méltó eredményeket. A páros folyamatosan fejlődött, amit a legutóbb tavaly, megnyert magyar bajnoki cím is bizonyít. Az ISU Világbajnokságon, ISU Európa-bajnokságon, valamint az Universiadén is képviselték hazánkat. Pályafutásuk egyik legemlékezetesebb versenye volt az idén januári budapesti Európa-bajnokság, amikor programjukat több ezer ember vastapsa kísérte.

A páros júliusban kezdte meg felkészülését a 2014/15-ös szezonra. Egy háromhetes franciaországi edzőtábor után a munkát itthon folytatták, amikor az egyik új emelési elem gyakorlása közben Turóczi Dóra sérülést szenvedett. A sérülés következtében felkészülésük megszakadt, mert Dórinak a szakorvosok hosszabb kényszerpihenőt rendeltek el. Noha a sérülés már részben a múlté, ez a körülmény nagyban közrejátszott a 24 éves versenyző döntésében.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) szomorúan vette tudomásul, de egyúttal elfogadja a versenyző döntését. A MOKSZ ezúton is köszöni Dórának , Balázsnak és edzőjüknek – Berecz Ilonának – a pár eddigi, áldozatoktól sem mentes munkáját, felkészülését, felkészítését, valamint a nemzetközi versenyeken, ISU Bajnokságokon Magyarország képviseletét.

A szövetség sok sikert kíván Turóczi Dórának a civil életben.

Major Balázs folytatja sportolói pályafutását edzőjével, Berecz Ilonával, de új partnerrel az oldalán, akinek személye a közeljövőben dől el.

DG

/fotó: Kovács György/

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X